Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κεραμέως σε Φίλη: Φέρατε “στα μουλωχτά” τις διατάξεις για τα ιδιωτικά και λέτε για διαβούλευση;

Κεραμέως σε Φίλη: Φέρατε “στα μουλωχτά” τις διατάξεις για τα ιδιωτικά και λέτε για διαβούλευση;

Αιχμηρή απάντηση έδωσε η Νίκη Κεραμέως στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος άσκησε κριτική στον τρόπο που έγινε η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

“Εσείς φέρατε ‘στα μουλωχτά’ τον Αύγουστο σε ένα νόμο τις διατάξεις για τα ιδιωτικά και μας λέτε εμάς για την διαβούλευση;” ρώτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνεδρίαση της Μορφωτικών υποθέσεων συνοδεύτηκε από στιγμές έντασης, καθώς ο κ. Φίλης ζήτησε παραπάνω χρόνο για να τοποθετηθεί γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, όπως η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ συνολικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου, γιατί δεν καλεί στην ακρόαση φορέων τη ΓΣΕΕ, τη ΔΟΕ, και άλλους φορείς.

Ακολούθησε φορτισμένη ατμόσφαιρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καλούν την κ. Πιπιλή να “βγάλει την τσίχλα”, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε ο κ. Φίλης να λέει στην βουλευτή της ΝΔ “αρκετά σας ανεχόμαστε” και να την καλεί να πάρει πίσω την έκφραση “η διαβούλευση ήταν ελεεινή”.

Κατά την τοποθέτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι με το νομοσχέδιο γίνεται μια γενναία τομή στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δίνεται αυτονομία και ελευθερία να αναπτύξουν τις δράσεις τους, μειώνεται ο κρατικός παρεμβατισμός και δημιουργεί νέες δυνατότητες.

“Υπάρχουν μεγάλες στρεβλώσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση της χειραγώγησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και οδηγούν στο να ακυρώνουν την επιλογή του γονέα στην επιλογή. Διορθώνουμε στρεβλώσεις και αποδίδουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας” τόνισε η κ. Κεραμέως, ενώ απαντώντας σε κριτική από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μερα25 και Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με το ότι γίνεται ευκολότερο να απολυθεί ένας εκπαιδευτικός από ένα ιδιωτικό σχολείο ρώτησε: “Και αν υπάρχει ένας κακός εκπαιδευτικός εσείς τι προτείνετε να γίνει;”.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση, με όλα τα προβλήματα ανοιχτά έχει άλλες προτεραιότητες. Πως θα ευνοήσει τους σχολάρχες-χρηματοδότες της ΝΔ. Πως θα εξοφλήσει τα προεκλογικά γραμμάτια που τους οφείλει. Πως θα φτιάξει ιδιωτικά σχολεία super-market και all-inclusive, χωρίς δημόσια εποπτεία και έλεγχο για “μαθητές πελάτες”, όπως είχε πει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης”.

Στην κριτική του πρώην υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων, τόσο κατά την διάρκεια του κορονοϊού όσο και μετά, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποσπάσει τα εύσημα διεθνώς. Ενώ ο κ. Φίλης επανέλαβε να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να επαναφέρει το ζήτημα με τις κάμερες στα σχολεία και είπε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την λειτουργία τους το Σεπτέμβριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις