Πολιτική

Κεραμέως σε Φίλη: Μόλις δύο τμήματα κλειστά στη χώρα – Νόμιμη η τηλεκπαίδευση

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού από μαθητές στην κοινωνία, λόγω του μαζικού ελέγχου τους.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο μαζικότερος έλεγχος στα σχολεία, με τρεις αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές. Εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίξουν τα σχολεία, αυτά τα 31.000 εν δυνάμει κρούσματα θα «κυκλοφορούσαν ανέμελα, χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι εν δυνάμει φορείς». Θα είχαν δει τουλάχιστον 10 άτομα το καθένα, και έτσι θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα, όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την οποία, μόλις δύο σχολικά τμήματα, σε σύνολο άνω των 80.000, είναι κλειστά λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Φίλης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιασμού στα παιδιά, επεσήμανε ότι το ποσοστό κρουσμάτων στους ανήλικους υποχώρησε στις διακοπές και επανήλθε σε υψηλό ποσοστό (24%) κατά το τρέχον διάστημα. Δήλωσε, μάλιστα, τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας να είναι τα «σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια».

Για το θέμα της τηλεκπαίδευσης είπε ότι η σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ήταν «καταπέλτης» και ρώτησε την κ. Κεραμέως εάν το υπουργείο θα συμμορφωθεί με αυτήν, ενώ χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τη σχετική συμφωνία με την εταιρεία Cisco.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι τίποτα από όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση για την πώληση δεδομένων των παιδιών στην Αμερική δεν αληθεύει, ότι η τηλεκπαίδευση έχει κριθεί νόμιμη και ότι η Αρχή έχει επισημάνει ορισμένα τεχνικά σημεία, για τα οποία υπάρχει στενή συνεργασία της με το υπουργείο.

Η πλατφόρμα είναι η ίδια που χρησιμοποιούμε εδώ στη Βουλή, είναι η ίδια που είναι το επίσημο εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η ίδια που χρησιμοποιείτε εσείς στο κόμμα σας στις συνεδριάσεις σας, παρατήρησε η υπουργός Παιδείας.

Επίσης, στην κριτική του κ. Φίλη ότι είναι αυθαίρετη και πολιτική η απόφαση για το κλείσιμο των τμημάτων με το «50%+1», η κ. Κεραμέως είπε ότι δεν είναι αλήθεια: Το πρωτόκολλο αυτό συζητήθηκε και τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο και ακόμα και τώρα δεν ζητήθηκε από την επιστημονική επιτροπή να αλλάξει. Υπενθύμισε, δε, πως η επιδημιολογική επιτήρηση εντάθηκε ακόμα περισσότερο και ότι, με εισήγηση της επιτροπής, ελέγχονται όχι μόνο οι μη εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά και οι εμβολιασμένοι, καθώς και ότι, σε περίπτωση κρούσματος γίνεται τεστ, κάθε μέρα, επί πενθήμερο.

Όσο για τα περί θεσμικής απρέπειας του υπουργείου Παιδείας απέναντι στην Αρχή, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι αυτά λέγονται από το κόμμα που «τα έβαλε και με τον Άρειο Πάγο, διότι κάλεσε σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες κάποιο πρόσωπο φιλικά προσκείμενό σας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 20
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 29