Πολιτική

Κεραμέως: «Στο 80% η προσέλευση μαθητών στα δημοτικά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια σειρά για την επιστροφή στα θρανία πήραν και οι μαθητές των δημοτικών με την προσέλευση να είναι ικανοποιητική.

Στο 80% φτάνει -με βάση τα πρώτα στοιχεία- η προσέλευση των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Κλείνοντας την πρώτη ημέρα συζήτησης στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η κ. Κεραμέως είπε ότι -πέραν των 1.040 διορισμών εκπαιδευτικών που υπέγραψε πρόσφατα- «θα υπογράψουμε κι άλλους το αμέσως επόμενο διάστημα».

Επίσης, προανήγγειλε δύο νέα νομοθετήματα, το πρώτο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και το δεύτερο για την ειδική αγωγή.

Τέλος, απαντώντας στη βουλευτή του Μέρα25 Σοφία Σακοράφα, είπε ότι εγκαθίσταται το δίωρο της φυσικής αγωγής σε όλο το λύκειο ενώ δίνεται έμφαση στη φυσική αγωγή και από το νηπιαγωγείο. Εξέφρασε, δε, τη συμφωνία της για περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία σημειώνοντας ότι, προς τούτο, «αιτηθήκαμε ένα τεράστιο πακέτο 46 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο Τρίτη με ακρόαση εκπαιδευτικών φορέων και, ακολούθως, με τη συζήτηση επί των άρθρων (του νομοσχεδίου).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι απόφαση των ΗΠΑ, δεν έχουμε καμία σχέση – Λάθος η τακτική της αντιπολίτευσης»
Ο Παύλος Μαρινάκης επίσης επανέλαβε τη σημαντική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, με το ανώτατο ποσό να φτάνει έως τα 1.040 ευρώ και, σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, έως τα 1.560 ευρώ
Παύλος Μαρινάκης
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε 2 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι θεμελιώδους σημασίας
«Οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, απειλούν τη θαλάσσια ασφάλεια και υπονομεύουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα»
ΥΠΕΞ
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει τρίτη τετραετία» – «Είμαστε ανταγωνιστές, όχι αντίπαλοι με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
Περιγράφοντας τη μετεκλογική στρατηγική του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτη επιδίωξη θα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, εφόσον το επέτρεπαν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 7