Πολιτική

Κέρκυρα: Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

«Αποτίνω σήμερα φόρο τιμής εδώ, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς άνδρες της εποχής του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή σκηνή. “Δεν θα αντάλλαζα τον τάφο μου, που έχω στην Κέρκυρα, με οποιαδήποτε αποκατάσταση στον κόσμο”, γράφει προς τον τσάρο Αλέξανδρο τον Α’ το 1814. Αγάπησε πολύ τη χώρα μας, και ως ο πρώτος Κυβερνήτης της μετά την ανεξαρτησία διεύρυνε τα σύνορά της και επιχείρησε μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους.

Η δολοφονία του ανέκοψε βίαια μια λαμπρή πορεία. Η πατρίδα μας, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα της πρόσφερε», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα για τον εορτασμό της 157ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, μετέβη στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου την υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Εκεί συναντήθηκε με τους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων και μετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτσολα για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη μας»
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαναβεβαίωσε τη στήριξη σε Αθήνα και Λευκωσία - Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση Κόστα και φον ντερ Λάιεν, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία άκυρη και αντίθετη προς το Δίκαιο της Θάλασσας
Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 17
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 31