Πολιτική

Κέρκυρα: Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

«Αποτίνω σήμερα φόρο τιμής εδώ, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς άνδρες της εποχής του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή σκηνή. “Δεν θα αντάλλαζα τον τάφο μου, που έχω στην Κέρκυρα, με οποιαδήποτε αποκατάσταση στον κόσμο”, γράφει προς τον τσάρο Αλέξανδρο τον Α’ το 1814. Αγάπησε πολύ τη χώρα μας, και ως ο πρώτος Κυβερνήτης της μετά την ανεξαρτησία διεύρυνε τα σύνορά της και επιχείρησε μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους.

Η δολοφονία του ανέκοψε βίαια μια λαμπρή πορεία. Η πατρίδα μας, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα της πρόσφερε», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα για τον εορτασμό της 157ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, μετέβη στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου την υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Εκεί συναντήθηκε με τους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων και μετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων πολεμικών πλοίων και στην ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή τους
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Παρέμβαση Καρπουχτσή για να αποτραπεί η έξωση 92χρονης με αναπηρία 87%: «Η αξιοπρέπεια δεν πλειστηριάζεται»
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της έξωσης, ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας και βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών
Κώστας Καρπουχτσής
Η έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα στον Γιώργο Βαρεμένο μετά το «όχι» του Γρηγόρη Θεοδωράκη - Θα την κρατήσει ως ανεξάρτητος
Ο πρώτος επιλαχών αρνήθηκε να επιστρέψει στη Βουλή, δηλώνοντας ότι παραμένει πολιτικά ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ. Ο Γιώργος Βαρεμένος αποδέχεται την έδρα και δηλώνει ότι θα καθίσει στα έδρανα ως ανεξάρτητος
Ο Γιώργος Βαρεμένος στη Βουλή