Πολιτική

Κέρκυρα: Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

«Αποτίνω σήμερα φόρο τιμής εδώ, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς άνδρες της εποχής του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή σκηνή. “Δεν θα αντάλλαζα τον τάφο μου, που έχω στην Κέρκυρα, με οποιαδήποτε αποκατάσταση στον κόσμο”, γράφει προς τον τσάρο Αλέξανδρο τον Α’ το 1814. Αγάπησε πολύ τη χώρα μας, και ως ο πρώτος Κυβερνήτης της μετά την ανεξαρτησία διεύρυνε τα σύνορά της και επιχείρησε μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους.

Η δολοφονία του ανέκοψε βίαια μια λαμπρή πορεία. Η πατρίδα μας, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα της πρόσφερε», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα για τον εορτασμό της 157ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, μετέβη στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου την υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Εκεί συναντήθηκε με τους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων και μετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή της UNESCO: Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το τετ α τετ στο Μαξίμου και η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στις δύο νέες ελληνικές εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Καλέντ Αλ-Ανανί
 «Καρφιά» Πιερρακάκη στην ΕΛΑΣ: «Έχουν αξεπέραστο know-how στο πώς να διώχνουν επενδύσεις»
Η αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του νέου κόμματος Τσίπρα για τον «φορολογικό παράδεισο» - «Το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες»
Πιερρακάκης και Κουτεντάκης 5
ΕΛΑΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη – «Θέλει να αφήσει τους ανέργους χωρίς δίχτυ προστασίας»
Αντίδραση της ΕΛ.Α.Σ. στην πρόταση Μαρινάκη για δίμηνο επίδομα ανεργίας - Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινωνικά ανάλγητη πολιτική και προειδοποιεί για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα
Διεθνές Δίκαιο, αμυντική θωράκιση και θαλάσσιες ζώνες στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας - Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και τουρκικά MME μιλούν για «μήνυμα από απόσταση 2 χιλιομέτρων»
Κυριάκος Μητσοτάκης 27