Πολιτική

Κηδεία Έλσας Παπαδημητρίου: Το Σάββατο στο Ναύπλιο – Τι ζήτησε η οικογένεια

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη.

Η κηδεία της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στις 15:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο.

Η ίδια υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επί 18 χρόνια. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1942. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Berkeley και το ΕΜΠ, όπου διετέλεσε επιμελήτρια. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ιταλία και την Ελλάδα, έως το 1989, οπότε αποφάσισε να διακόψει την άσκηση της αρχιτεκτονικής για να ασχοληθεί με τα δημόσια πράγματα, αρχικά ως γενική γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (1990-1992) και στη συνέχεια ως γενική γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔ. (1992-1993).

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία για έξι κοινοβουλευτικές θητείες (εκλογές 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009). Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής (2007-2009), ενώ το διάστημα 2009 -2011 ήταν ανεξάρτητη βουλευτής.

Υπήρξε πολιτικός με «κεντρώο» προσανατολισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας δράσης της εξέφρασε με συνέπεια και σθένος εκσυγχρονιστικές απόψεις για κρίσιμα θέματα.

Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας-Τουρκίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση. Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (ΟΗΕ, Παλαιστίνη-Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.ά.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανέπτυξε αξιόλογη διεθνή δραστηριότητα, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και τη Νέα Δημοκρατία σε παγκόσμιες συνδιασκέψεις. Επικέντρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κατά την περίοδο 2004-2007 και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο διά Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Η Έλσα Παπαδημητρίου απέκτησε μία κόρη από τον γάμο της με τον Σπυρίδωνα Κατσώτα και είχε δύο εγγονές.

Αντί στεφάνου, όσοι το επιθυμούν, παρακαλούνται να κάνουν την αντίστοιχη δωρεά στη μνήμη της στο Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου (Γηροκομείο Ναυπλίου).

ΙΒΑΝ GR0801104270000042729613341 (Εθνική Τράπεζα) Δικαιούχος: Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου. Αιτιολογία Γηροκομείο Ναυπλίου εις μνήμην Έλσας Παπαδημητρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
7
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 16
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 38