Πολιτική

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα ονόματα των υψηλών προσκεκλημένων που έχουν «κλειδώσει»

Κλειδώνουν σιγά – σιγά οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. 

Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι στις 12 το μεσημέρι. Για το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σε όποιον θέλει να αποδώσει φόρο τιμής λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. 

Όλη η Βασιλική οικογένεια 

Σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο, εκτός από την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία βρίσκεται στην χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα, έχει επιβεβαιωθεί ότι θα έρθουν στην Αθήνα ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια αλλά και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα. 

felipevasilias

Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί σύμφωνα με τον Κάρλος Χερέρα διάσημο δημοσιογράφο και παρουσιαστή και ο επίτιμος Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος ο οποίος ζει ατιμασμένος στο Αμπού Ντάμπι λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του. 

juancarlos sofia

Επίσης θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας Μαργαρίτας. 

queen magrethe

Ποιοι πολιτικοί θα παραβρεθούν 

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κηδεία του τέως Βασιλιά θα παρευρεθούν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καθώς ο Κωνσταντίνος την είχε βαφτίσει ενώ ήταν και αδελφικός φίλος του πατέρα της.

Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι εκεί καθώς ο πατέρας του Μαρίνος Γερουλάνος ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου, μετέπειτα τελετάρχης του τότε Βασιλιά Κωνσταντίνου μέχρι το 1967 και αυλάρχης της Άννας Μαρίας έως το 1974.

Επίσης στην κηδεία θα παραστεί η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Ο υπουργός Ανάπτυξης θα βρίσκεται την Δευτέρα στο εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 54
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης