Πολιτική

Κικίλιας: Αν δεν πειθαρχήσουμε μπορεί να πάμε ένα και δυο βήματα πίσω

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ορθή διαχείριση της πανδημίας αποδεικνύουν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα διασποράς του ιού στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020.

Ωστόσο επισήμανε ότι δεν είναι η στιγμή να εφησυχάζουμε γιατί «αν δεν πειθαρχήσουμε και δεν προσέξουμε μπορεί να πάμε κι ένα και δύο βήματα πίσω».

Χαρακτηρίζοντας την «πρόληψη ανώτερη της αντιμετώπισης της ασθένειας», ο Β Κικίλιας ανέφερε ότι πολύ έγκαιρα, ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Υγείας, φρόντισαν να «θωρακίσουν τη χώρα, ετοιμάζοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς, χτίζοντας ένα τείχος επιστημοσύνης γύρω από τον ιό αλλά και μια αερογέφυρα ζωής ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και τέλος δημιουργώντας έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ πολιτείας, συστήματος υγείας και πολιτών».

«Το κατά πόσο αυτό δούλεψε κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ειδικά σε αυτή την πανδημία για την οποία, όπως αποδεικνύεται, η παγκόσμια κοινότητα δεν ήταν έτοιμη. Το γεγονός ότι δεν χρειαστήκαμε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ετοιμάσαμε είναι ευχάριστο κι ενδεικτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σεβαστήκαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής μην υπολογίζοντας κανένα άλλο κόστος και χαίρομαι που μετά από πολλά χρόνια, η χώρας μας βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής παγκοσμίως για την επιβράβευση των προσπαθειών μας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θα έχει κατά τη γνώμη του και δυνητικά οικονομικά οφέλη σε τομείς όπως οι επενδύσεις και ο τουρισμός.

Αναφερθείς στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στην πιθανότητα να αυξηθούν τα κρούσματα από πολίτες που θα έρθουν από το εξωτερικό, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «πράγματι αποτελεί μια πρόκληση αλλά θα αντιμετωπιστεί και πάλι λελογισμένα και βήμα-βήμα». «Η αύξηση δεν είναι απίθανη ωστόσο το υπουργείο έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να ελέγξει την κατάσταση, την οποία και θα παρουσιάσει την Πέμπτη», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια το ενιαίο υγειονομικό σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο για τους τουριστικούς προορισμούς προβλέπει έναν ακτινωτό σχεδιασμό στήριξης, την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά, την ενίσχυση της δυνατότητας testing, αεροδιακομιδών και πλωτών διακομιδών ώστε να αντιμετωπιστούν δυνητικά κρούσματα.

«Η Πολιτεία είναι εδώ αλλά δεν επαρκεί. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέσα προσωπικής προστασίας για να συνεχιστεί η καλή παράδοση που έχουμε αυτούς τους μήνες. Θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες και να πειθαρχούν πολίτες κι επιχειρηματίες, σεβόμενοι τον κόπο του διπλανού τους, ώστε να είναι πιο εύκολο και για εμάς να κάνουμε την δουλειά μας. Χρειάζεται προσοχή, ατομική ευθύνη και η Πολιτεία είναι εδώ, το απέδειξε άλλωστε» κατέληξε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ταλαντεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιστροφή Τσίπρα - Το άνοιγμα Ζαχαριάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι διαψεύσεις  Φάμελλου
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και η κινητικότητα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό εντείνουν τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Φάμελλος, Τσίπρας, Ζαχαριάδης
7
Νίκος Ανδρουλάκης: Συμμορία στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που δημιουργεί συνθήκες παρακμής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία και διάβρωση του Κράτους Δικαίου, αντιτάσσοντας το «ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα» του κόμματός του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
5
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος