Πολιτική

Κικίλιας: Αν δεν πειθαρχήσουμε μπορεί να πάμε ένα και δυο βήματα πίσω

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ορθή διαχείριση της πανδημίας αποδεικνύουν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα διασποράς του ιού στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020.

Ωστόσο επισήμανε ότι δεν είναι η στιγμή να εφησυχάζουμε γιατί «αν δεν πειθαρχήσουμε και δεν προσέξουμε μπορεί να πάμε κι ένα και δύο βήματα πίσω».

Χαρακτηρίζοντας την «πρόληψη ανώτερη της αντιμετώπισης της ασθένειας», ο Β Κικίλιας ανέφερε ότι πολύ έγκαιρα, ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Υγείας, φρόντισαν να «θωρακίσουν τη χώρα, ετοιμάζοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς, χτίζοντας ένα τείχος επιστημοσύνης γύρω από τον ιό αλλά και μια αερογέφυρα ζωής ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και τέλος δημιουργώντας έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ πολιτείας, συστήματος υγείας και πολιτών».

«Το κατά πόσο αυτό δούλεψε κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ειδικά σε αυτή την πανδημία για την οποία, όπως αποδεικνύεται, η παγκόσμια κοινότητα δεν ήταν έτοιμη. Το γεγονός ότι δεν χρειαστήκαμε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ετοιμάσαμε είναι ευχάριστο κι ενδεικτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σεβαστήκαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής μην υπολογίζοντας κανένα άλλο κόστος και χαίρομαι που μετά από πολλά χρόνια, η χώρας μας βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής παγκοσμίως για την επιβράβευση των προσπαθειών μας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θα έχει κατά τη γνώμη του και δυνητικά οικονομικά οφέλη σε τομείς όπως οι επενδύσεις και ο τουρισμός.

Αναφερθείς στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στην πιθανότητα να αυξηθούν τα κρούσματα από πολίτες που θα έρθουν από το εξωτερικό, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «πράγματι αποτελεί μια πρόκληση αλλά θα αντιμετωπιστεί και πάλι λελογισμένα και βήμα-βήμα». «Η αύξηση δεν είναι απίθανη ωστόσο το υπουργείο έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να ελέγξει την κατάσταση, την οποία και θα παρουσιάσει την Πέμπτη», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια το ενιαίο υγειονομικό σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο για τους τουριστικούς προορισμούς προβλέπει έναν ακτινωτό σχεδιασμό στήριξης, την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά, την ενίσχυση της δυνατότητας testing, αεροδιακομιδών και πλωτών διακομιδών ώστε να αντιμετωπιστούν δυνητικά κρούσματα.

«Η Πολιτεία είναι εδώ αλλά δεν επαρκεί. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέσα προσωπικής προστασίας για να συνεχιστεί η καλή παράδοση που έχουμε αυτούς τους μήνες. Θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες και να πειθαρχούν πολίτες κι επιχειρηματίες, σεβόμενοι τον κόπο του διπλανού τους, ώστε να είναι πιο εύκολο και για εμάς να κάνουμε την δουλειά μας. Χρειάζεται προσοχή, ατομική ευθύνη και η Πολιτεία είναι εδώ, το απέδειξε άλλωστε» κατέληξε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 40