Πολιτική

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού αλλά είμαστε έτοιμοι

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως κάθε νοσοκομείο στη χώρα έχει πάρει σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού του κινεζικού κοροναϊού, ενώ πρόσθεσε πως έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Κικίλίας παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και  επισήμανε ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα. Παράλληλα εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο κοροναϊός δεν θα φτάσει στην Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας, ενώ σημείωσε πως από την εποχική γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άτομα.

Τέλος ότι υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ώστε από αύριο Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και μήνυμα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση: «Εδώ γίνεται καλή δουλειά» – Η ατάκα για τη γιορτή του
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι υποδομές και οι οδικές μετακινήσεις στη Δυτική Αττική – Οι συνομιλίες με πολίτες και η αναφορά στην επέτειο ίδρυσης της ΝΔ
Μητσοτάκης, επίσκεψη στον Ασπρόπυργο 8
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
15