Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κικίλιας: Έφεραν 4ο Μνημόνιο χωρίς ενδοιασμό – Δεν ψηφίζουμε ψευτο-αντίμετρα

Κικίλιας: Έφεραν 4ο Μνημόνιο χωρίς ενδοιασμό – Δεν ψηφίζουμε ψευτο-αντίμετρα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανεισμούς εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. «Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης» τόνισε, επισημαίνοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν τη ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν, σε 2 χρόνια 2 Μνημόνια»!

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε το τέταρτο Μνημόνιο ως το χειρότερο όλων, καθώς όπως είπε, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. «Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από 1 μέχρι και 3 χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και 1 χαμένο μισθό για τους μισθωτούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο πως «έφεραν συνειδητά και χωρίς κανένα ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία».

«Δεν υπάρχουν για μας μέτρα και αντίμετρα, αν ψηφίζαμε τα αντίμετρα θα ήταν σαν να παραδεχόμαστε ότι καλώς μπαίνουν φορομπηχτικά αυτά τα μέτρα. Μιλάμε για μία στις τρεις συντάξεις. Μιλάμε για τους μισθωτούς που χάνουν έναν μισθό από την μείωση του αφορολόγητου», επεσήμανε.

Για τον Ιβάν Σαββίδη: Η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της οφείλουν να πάρουν θέση, εδώ και τρεις ημέρες έχουν σιωπήσει. Τους καλούμε να πάρουν θέση

Επίσης, τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων» προσθέτοντας πως τα 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν για τα αντίμετρά τους, είναι ένας «άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, αφού θα ήταν σα να συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Καυτηριάσαμε την άνευ λόγου υπεραπόδωση πλεονάσματος, δήθεν, από φορομπηχτική πολιτική και στάση πληρωμών στο δημόσιο τομέα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την διανομή του 0,5%, είναι επί συγκεκριμένου έτους για συγκεκριμένο έτος. Το πλεόνασμα προέκυψε από άδικη φορολόγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει λοιπόν δώστε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις.

«Η συμφωνία ισοπεδώνει τα χαμηλά εισοδήματα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Εξυπηρετούμε τους ισχυρούς – Ξεζουμίζουμε τους αδύναμους – Διαλύουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% από φέτος με κόστος 530 εκ. την εισαγωγή όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με κόστος περίπου 180 εκ., τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13% με κόστος 100 εκ. καθώς και την κατάργηση του φόρου στο κρασί με κόστος 55 εκ. ευρώ. Συνολικά το κόστος για αυτά τα μέτρα είναι 865 εκ. ευρώ, ήτοι το 0,5% του ΑΕΠ του 2017.

Για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο: Δεν έχει εκλεγεί ποτέ, είναι δοτός

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές. Άλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους. Στο ερώτημα “υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα ή τα Μνημόνια είναι μονόδρομος;” o Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απαντούν ξεκάθαρα ότι υπάρχει. Είναι ο δρόμος της μείωσης των φόρων και των δαπανών. Αυτός ο δρόμος φέρνει νέες δουλειές για τους πολλούς και έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση. Και αυτό τον δρόμο εγγυάται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται αξιοπιστία, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά» τόνισε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάμε μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα. Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε να γίνουν αδιέξοδα για την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες αξίζουν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε, να αγωνιστούμε, να τα καταφέρουμε» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει το Αιγάλεω λέγοντας: «Ο κ. Τζανακόπουλος δεν έχει εκλεγεί ποτέ, είναι δοτός. Ο κ. Μητσοτάκης εκλέγεται εδώ και 15 χρόνια στην Β΄ Αθηνών και εκλέγεται πρώτος, σε περιφέρειες όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι. Κανείς δεν αμφισβητεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους πολίτες της περιφέρειας».

Σε ερώτηση για την αναφορά του πρωθυπουργού για εξαετές σχέδιο ανάπτυξης, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Στο αντίστοιχο περυσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας έλεγε τέλος τα βάρη ήλθε η ανάπτυξη. Τίποτε από όσα λένε οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ό,τι κάνουν είναι για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Όπως κυβερνούν δεν υπάρχει περίπτωση να έλθει καλύτερη ημέρα για την χώρα».

Αναφερόμενος στο θέμα του Ελληνικού, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως «ό,τι έχουν πει είναι ψέμα, εχθρεύονται την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το μόνο που κάνουν είναι να προσλαμβάνουν στο δημόσιο τομέα και να ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους». 

Σε ερώτηση για το αν θα υλοποιήσουν τη συμφωνία είπε ότι «σεβόμαστε τη συνέχεια του κράτους, αλλά κανένα πρόγραμμα δεν είναι ανελαστικό, αν μειώσεις τις δαπάνες τότε έχεις περιθώρια για άλλη πολιτική, το μείγμα που θα εφαρμόσει η ΝΔ πάντως δεν θα είναι με υπερφορολόγηση».

Για την συνέντευξη του κ. Σαββίδη παρέπεμψε στις δηλώσεις Μητσοτάκη και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της οφείλουν να πάρουν θέση, εδώ και τρεις ημέρες έχουν σιωπήσει. Τους καλούμε να πάρουν θέση».

Κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου που άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο προσχώρησής της στη ΝΔ, ο κ. Κικίλιας είπε: «Πρόκειται για μία συνέντευξη στην οποία μία βουλευτής μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι εκεί καλώς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε