Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κικίλιας: Επιβεβλημένη η αναβάθμιση των F-16 αλλά…

Κικίλιας F-16
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Υπέρ της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση του ελληνικού στόλου τάχθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Υπάρχει, βέβαια κι ένα “αλλά”.

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη», αναφέρει σε δήλωση του ο Βασίλης Κικίλιας. Ζητά όμως να ενημερωθεί η Βουλή για τη συμφωνία που “έκλεισε” στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το… “αλλά” για τα F-16

Ο Βασίλης Κικίλιας έβαλε και το “αλλά” στη δήλωσή του σχετικά με την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ, ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε στη δήλωσή του ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ «οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες».

Γι’ αυτό ζητά ενημέρωση της Βουλής.

«Η κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος.

Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια», καταλήγει η δήλωσή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις