Πολιτική

Κικίλιας: Έρχονται μόνο μειώσεις και όχι αυξήσεις στα φάρμακα, μέχρι το τέλος του χρόνου

Μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «κανένα φάρμακο δεν θα έχει αύξηση. Πολλά φάρμακα, εκατοντάδες φάρμακα θα έχουν μείωση».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «ο υπολογισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι γύρω στα 1.600 με 1.700 φάρμακα θα είχαν αύξηση» η οποία όπως είπε, είχε αποφασίσει την αύξηση των τιμών των φαρμάκων μέχρι και 10%.

«Θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές κάποιων φαρμάκων μέχρι το 7%. Δηλαδή, όχι μόνο το ελληνικό κράτος θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωσης των τιμών των φαρμάκων, κυρίως όμως οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς θα πληρώνουν λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα», επισήμανε.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας ανέτρεξε στον Σ. Δοξιάδη ο οποίος μιλώντας για την κοινωνική διάσταση της υγείας, έλεγε ότι: «οι μεγαλύτεροι εχθροί της υγείας δεν είναι τα μικρόβια, οι ιοί ή οι καρκίνοι. Είναι η φτώχεια, η άγνοια και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο».

Ο υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν ελλείψεις που πιθανώς να εμφανιστούν σε κάποια φάρμακα είπε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στον πρόεδρο του να διεξάγει έρευνα τις τελευταίες ημέρες. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα. Ο Έλληνας ασθενής θα έχει πρόσβαση στα φάρμακά του. Εφόσον παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μία τέτοια πρακτική, θα λάβουμε άμεσα μέτρα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

Επίσης ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το Υπουργείο Υγείας φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο τομή- όπως είπε – για τη δημόσια υγεία.
Το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας «που λείπουν και πολλές φορές από το δημόσιο λόγο, λείπουν και σε σχέση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με Δήμους και Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα αιχμής. Ακόμα και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή τη ρύθμιση του πώς κάνουμε screening στον πληθυσμό για τον καρκίνο, μαστογραφίες στις γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας παρατήρησε τέλος ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου η αιχμή του δόρατος της πολιτικής υγείας είναι η δημόσια υγεία, δεν είναι η περίθαλψη. «Είναι κάτι το οποίο έχουμε αφήσει πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας και ερχόμαστε να το ρυθμίσουμε», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος»