Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κικίλιας για ΚΕΘΕΑ: “Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν καθόλου την επιστημονική του αποστολή”

Κικίλιας για ΚΕΘΕΑ: “Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν καθόλου την επιστημονική του αποστολή”

Τη διαβεβαίωση ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ, παρείχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού.

“Είναι σαφές ότι η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου”, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, στη συνάντηση που είχαν ζητήσει οι επικεφαλής του Κέντρου μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που αφορά τον τρόπο ορισμού του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε, επίσης, πως το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του.

“Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ”, ανέφερε και συμπλήρωσε: “Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του.

Ο υπουργός Υγείας, αφού εξήγησε στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου, επισήμανε:

“Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ.

Επιπλέον, δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει τη στρατηγική του Οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης”.

“Κάτω τα χέρια απ’ το ΚΕΘΕΑ”: Μεγάλο κύμα συμπαράστασης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης

“Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία ποια είναι ακριβώς η μεγάλη και επείγουσα ανάγκη, που επιβάλει την αλλαγή του τρόπου διοίκησης ενός δημόσιου Οργανισμού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία. Αλλιώς μένει έκθετη”, τόνισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Κατερίνα Μάτσα (18 ΑΝΩ): “Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ”

Για “καταστολή, έλεγχο και απαξίωση ενός ευαίσθητου πληθυσμού”, κάνει λόγο σε μακροσκελή δημόσια επιστολή της, η επιστημονική υπεύθυνη του 18 ΑΝΩ, συγγραφέας και εξέχουσα γνώστης των θεμάτων της απεξάρτησης, Κατερίνα Μάτσα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μάτσα, αναφέρει: “Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον έλεγχο του μεγαλύτερου πανελλαδικά οργανισμού στο χώρο των εξαρτήσεων, στο πεδίο της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης, της εκπαίδευσης, της οικογένειας κ.ά. M’ αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να κάνει, διαμέσου των διορισμένων τοποτηρητών της, τις πολιτικές της παρεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές της ανάγκες”.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις