Πολιτική

Κικίλιας για τους 2 στρατιωτικούς: Υπάρχει έλλειψη στρατηγικής στην κυβέρνηση

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν αντέδρασε άμεσα σε πρώτο χρόνο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως δεν έχουν απαντηθεί ακόμη κάποια ερωτήματα που έθεσε η Ν.Δ από την πρώτη στιγμή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ακόλουθο Άμυνας στην ‘Αγκυρα και πως θα έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να είναι στην Αδριανούπολη.

«Έπρεπε η ελληνική Πολιτεία να τους εξασφαλίσει την καλύτερη εκπροσώπηση, είχαμε θέμα ακόμα και με τη μετάφραση. Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν στην Ελλάδα την ημέρα του περιστατικού, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Δεν είδαμε τις πρώτες ώρες να γίνεται παράσταση στη συμμαχία. Αντίθετα, είδαμε προβλέψεις από κυβερνητικά στελέχη οι οποίες απέτυχαν όλες» είπε ο κ. Κικίλιας.

“Αντιφατικότητα στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης”

Προσέθεσε πως στους χειρισμούς της κυβέρνησης υπάρχει αντιφατικότητα και έλλειψη στρατηγικής. «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, με την πρέπουσα εγκράτεια πρώτοι μιλήσαμε για εθνική στάση, χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αλλά η πολιτική πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο τρόπος με τον οποίο κανείς προλαμβάνει είναι ανώτερος της θεραπείας και αυτό είναι ελεγκτέο σε ό,τι έχει να κάνει με την διοίκηση.

Παρ’ όλα αυτά, σε ό,τι μας αφορά θα στηρίξουμε την εθνική γραμμή και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και όταν θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας, θα έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Επεσήμανε δε πως με την εμπειρία του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζει ότι η δουλειά του ελέγχου των συνόρων για την παράνομη μετανάστευση, είναι δουλειά των συνοριοφυλάκων και της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προτάσσουμε το να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πυγμή, με στρατηγική, με συγκεκριμένες κινήσεις, από αυτούς οι οποίοι αποφασίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 20
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 43
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα