Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κικίλιας: Ώρα κάποιοι να επαναλειτουργήσουν – Υποχρεωτικά τα self test σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία, δικαστήρια

https://www.newsit.gr/tags/vasilis-kikilias/α

Αν και δεν θέλησε να μιλήσει με… ημερομηνίες, ο Βασίλης Κικίλιας (όπως κι άλλοι υπουργοί) έδειξε πως οδεύουμε ολοταχώς για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

«Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.03.2021) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση και εκτίμησε ότι μέσα στον Απρίλιο οι εμβολιασμοί θα έχουν φτάσει το 1,5 εκατ.

Click4more Πελώνη: Πρώτα θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία – Τι είπε για μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση. «Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δεν έκρυψε βέβαια ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Σε αυτό θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός, από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και διενέργεια των self test.

Όσον αφορά στα τελευταία, θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια. Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, ειδικά για το θέμα των σχολείων και την Γ ‘Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι  ώστε να γίνουν οι εξετάσεις. 

Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξει του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις