Πολιτική

Κικίλιας: Στο χέρι μας να αποτραπούν τα τοπικά lockdowns

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνέντευξη στη Real News παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας είναι στο χέρι μας να αποτραπούν τα τοπικά lockdowns, όπως στο χέρι μας είναι αν – με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας – θα πάμε με ασφάλεια εκτός της κρίσης, αντί να βυθιστούμε σε μια προβληματική κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας για τους αρνητές γονείς στο ζήτημα της μάσκας στα σχολεία τονίζει : «Το να είσαι γονιός είναι ευθύνη. Ευθύνη ατομική, αλλά και κοινωνική. Στο όνομα δεισιδαιμονιών και ιδεολογημάτων, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παιδιών μας. Εμείς έχουμε ευθύνη και νοιαζόμαστε για όλα τα παιδιά και θα τα προστατεύσουμε».

Ο Βασίλης Κικίλιας προβλέπει πως « η έναρξη του εμβολιασμού, θα είναι η έναρξη μιας ελπιδοφόρας αντίστροφης μέτρησης» και δηλώνει αισιόδοξος ότι παρά τις οποίες καθυστερήσεις στην έρευνα θα υπάρξει ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ερωτηθείς για το αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αντέξει μέχρι τότε, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει: «Το ΕΣΥ θα αντέξει, γιατί άντεξε στην πρώτη φάση και γιατί στο μεσοδιάστημα φροντίσαμε να το ενισχύσουμε αποφασιστικά. Όταν άλλες χώρες, ισχυρότερες και πλουσιότερες, κατέρρευσαν, εμείς αντέξαμε. Γιατί δεν επιβιώνουν οι δυνατότεροι, αλλά αυτοί που ανταποκρίνονται καλύτερα στις περιστάσεις. Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους να λυγίζουν. Αντίθετα, στις δυσκολίες οι Έλληνες συνήθως σπάμε τα ρεκόρ».

Σε ερώτηση για το αν οι 13.000 μετανάστες στη Μόρια αποτελούν υγειονομική βόμβα, ο κ.Κικίλιας απαντά «Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Αυτό κάνουμε για τους Έλληνες πολίτες, τους κατοίκους του νησιού, καθώς και πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι, ενισχύουμε το Νοσοκομείο Λέσβου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, αυξάνουμε τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, εντατικοποιούμε τους ελέγχους και τεστ.

Από την πρώτη στιγμή έδωσα εντολή να μεταβούν στο νησί τόσο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.Θυμίζω πως είχαμε προχωρήσει σε εκτενείς ελέγχους και τεστ σε διαμένοντες του ΚΥΤ, όπως και σε εμβολιασμό όλων των παιδιών, πολύ πριν λάβει χώρα η καταστροφή του καταυλισμού. Στόχος μας τώρα είναι να συγκρατηθεί τυχόν διασπορά του κορονοϊού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε και επισήμως από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου – Στους 12 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τη Νοτοπούλου και τον Καραμέρο, ακόμη μία αποχώρηση - Επόμενη επιλαχούσα η Θεοδώρα Ακριώτου, καθώς Χατζηγιαννάκης και Αποστόλου δεν αναμένεται να καταλάβουν την έδρα
Συμεών Κεδίκογλου
Κωνσταντίνος Τασούλας για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η επίλυση του κυπριακού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
«Τιμάμε με βαθύ σεβασμό τα θύματα που αντιστάθηκαν με γενναιότητα στον εισβολέα για να υπερασπιστούν την κυριαρχία» δήλωσε ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Παύλος Μαρινάκης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η κατοχή δεν μπορεί να γίνει κανονικότητα»
«Η τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου αποτελούν μια διαρκή πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ: Οι 3 μεγάλες μάχες του Νίκου Ανδρουλάκη για 3η Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ και μεταγραφές
Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει πόσο έτοιμο είναι να κυβερνήσει ξανά, θυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες πώς είχαν τα πράγματα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση και... ο λαός στην εξουσία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης