Δευτέρα, 4 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κικίλιας: Τι συμβούλεψα τους γονείς μου για τον κορονοϊό – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Κικίλιας: Τι συμβούλεψα τους γονείς μου για τον κορονοϊό – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι για να περιοριστεί ο κορονοϊός μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κικίλιας αποκάλυψε επίσης τις συμβουλές που έχει δώσει στους γονείς του για τον κορονοϊό: “η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα”.

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα μπαίνουν νέα μέτρα.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμοί λέγοντας πως «μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τομ κορωνοιο».

Ο υπουργός σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες», ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις