Πολιτική

Κίνα: Στη Σανγκάη τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown – Επεκτείνεται η καραντίνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς τα κρούσματα κορονοϊού στη Σανγκάη, ωθώντας τις αρχές να επεκτείνουν το lockdown σε περισσότερα περιοχές της πόλης. 

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές άρχισαν να επιβάλουν lockdown και σε κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της Σανγκάης, δύο ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Το ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, με συνολικά 26 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην τρίτη ημέρα του lockdown το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα.

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στη Σανγκάη σε δύο φάσεις, χωρίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού. Πρώτα επιβλήθηκε lockdown στην επιχειρηματική συνοικία Πουντόνγκ, ενώ θα ακολουθούσε από την Παρασκευή το ιστορικό κέντρο Πούξι προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν μαζικά τεστ για την covid-19.

Σήμερα στη Σανγκάη ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ ασυμπτωματικών κρουσμάτων, 5.656, και 326 συμπτωματικά. Χθες είχαν ανακοινωθεί συνολικά 4.477 μολύνσεις.

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι του δυτικού τμήματος της Σανγκάης έλαβαν ήδη από χθες Τρίτη ενημέρωση από τις επιτροπές των συγκροτημάτων κατοικιών όπου διαμένουν ότι δεν θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους τις επόμενες επτά ημέρες.

Στη νοτιοδυτική συνοικία Μινχάνγκ, όπου ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, θα ανασταλούν τα δρομολόγια των λεωφορείων ως τις 5 Απριλίου.

Εξάλλου οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι από τη Δευτέρα έχουν πραγματοποιηθεί 9,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ, ενώ πρόσθεσαν ότι προχωρούν σε απολυμάνσεις κτιρίων γραφείων, οικοδομών, αγορών και σχολείων.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν του κατοίκους μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο WeChat ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον όποιου αρνηθεί να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για covid-19.

shanghai

Στην Κίνα, η οποία είχε ανακοινώσει πως είχε σχεδόν εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020, καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες μερικές χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως, τα περισσότερα εδώ και δύο χρόνια, λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 22
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 85
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 17
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας 5