Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Κίνα: Στη Σανγκάη τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown – Επεκτείνεται η καραντίνα

Κίνα: Στη Σανγκάη τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown – Επεκτείνεται η καραντίνα

Αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς τα κρούσματα κορονοϊού στη Σανγκάη, ωθώντας τις αρχές να επεκτείνουν το lockdown σε περισσότερα περιοχές της πόλης. 

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές άρχισαν να επιβάλουν lockdown και σε κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της Σανγκάης, δύο ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Το ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, με συνολικά 26 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην τρίτη ημέρα του lockdown το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα.

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στη Σανγκάη σε δύο φάσεις, χωρίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού. Πρώτα επιβλήθηκε lockdown στην επιχειρηματική συνοικία Πουντόνγκ, ενώ θα ακολουθούσε από την Παρασκευή το ιστορικό κέντρο Πούξι προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν μαζικά τεστ για την covid-19.

Σήμερα στη Σανγκάη ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ ασυμπτωματικών κρουσμάτων, 5.656, και 326 συμπτωματικά. Χθες είχαν ανακοινωθεί συνολικά 4.477 μολύνσεις.

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι του δυτικού τμήματος της Σανγκάης έλαβαν ήδη από χθες Τρίτη ενημέρωση από τις επιτροπές των συγκροτημάτων κατοικιών όπου διαμένουν ότι δεν θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους τις επόμενες επτά ημέρες.

Στη νοτιοδυτική συνοικία Μινχάνγκ, όπου ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, θα ανασταλούν τα δρομολόγια των λεωφορείων ως τις 5 Απριλίου.

Εξάλλου οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι από τη Δευτέρα έχουν πραγματοποιηθεί 9,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ, ενώ πρόσθεσαν ότι προχωρούν σε απολυμάνσεις κτιρίων γραφείων, οικοδομών, αγορών και σχολείων.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν του κατοίκους μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο WeChat ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον όποιου αρνηθεί να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για covid-19.

Στην Κίνα, η οποία είχε ανακοινώσει πως είχε σχεδόν εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020, καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες μερικές χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως, τα περισσότερα εδώ και δύο χρόνια, λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις