Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Nα κληθεί ο Νίκος Αλιβιζάτος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση  των παρατηρήσεων του Συνηγόρου του Πολίτη σε θέματα διοικητικής διερεύνησης πειθαρχικώς ελεγκτέων πράξεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το πρώτο πόρισμα της Επιτροπής που κατέθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στη Βουλή.

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σημειώνουν στο αίτημά τους ότι « η κατάθεση του εν λόγω Πορίσματος στη Βουλή έλαβε χώρα έξι μήνες αφότου αυτό είχε περιέλθει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και ότι «στο πόρισμα περιέχεται σειρά από πολύ σημαντικά συμπεράσματα και πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και την εν γένει νοοτροπία που επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., με συνέπεια να δυσχεραίνεται ουσιωδώς η λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας που έχει εκ του νόμου ανατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη».

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν να υπάρχει σε αυτή τη συζήτηση – ενημέρωση και η αυτοπρόσωπη συμμετοχή Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2