Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ: Απρεπής ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Νίκο Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Απρεπής ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Νίκο Ανδρουλάκη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον Άδωνι Γεωργιάδη για την έντονη κριτική που δέχθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Με εκτενές σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ήταν απρεπείς οι επικρίσεις του υπουργού Ανάπτυξης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ τον κατηγορεί για διαστρέβλωση στοιχείων της Eurostat για να στηρίξει τις επιθέσεις του.

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας».

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε «πόλεμο εντυπώσεων». Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη. Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat.

Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού.

Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις