Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός» – Σφοδρή επίθεση σε εταιρείες δημοσκοπήσεων

Με αφορμή σημερινή δημοσκόπηση όπου εκτός από τα ποσοστά που καταγράφονται για κάθε υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, διατυπώνεται ότι κατά 65% στο ΚΙΝΑΛ θέλουν κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Καταγγέλλει συγκεκριμένα, πως «εδώ και καιρό συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες -που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά», και επικαλείται ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου, μετά την εισήγηση της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά, στις οποίες όπως αναφέρει «συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί πως αυτό σημαίνει «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ».

Η διαχωριστική γραμμή που βάζει το ΚΙΝΑΛ στην κριτική του

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζεται σαφώς ότι «η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 15
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32