Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Φουρτούνες” στο ΚΙΝΑΛ! Η Γιαννακοπούλου ζητά εξηγήσεις από Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΚΙΝΑΛ

Αναταράξεις προκαλεί ακόμη και σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά στο ΚΙΝΑΛ το περίφημο ραντεβού Φλαμπουράρη-Γείτονα, με τη διάψευση της ηγεσίας ως προς τα σενάρια «ανακωχής» με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν πείσει το σύνολο των στελεχών του Κινήματος.

Έτσι, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου απέστειλε επιστολή προς τη Φώφη Γεννηματά και το γραμματέα και διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Σε αυτήν εκφράζει έντονο προβληματισμό και ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ ζητάει εξηγήσεις για τις σχέσεις ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι… εξηγήσεις που ζητά από το ΚΙΝΑΛ η Γιαννακοπούλου

«Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στη Βουλή και όχι μόνο, που δεν στηρίζονται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος ούτε αποφάσεων συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΝΑΛ», επισημαίνει μεταξύ άλλων, καταλήγοντας πως «η όλη συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις».

Επίσης, στην ίδια επιστολή χαρακτηρίζει ως «ακατανόητη πολιτικά» την απόφαση να καταψηφίσει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή την τροπολογία της κυβέρνησης για τις ΜΚΟ και το μεταναστευτικό, αφήνοντας αιχμές κατά του εισηγητή, Γιώργου Καμίνη. Ενώ υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «δεν μπορούν να είναι θεατές και απλά να είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν απόψεις που συχνά διαμορφώνονται πριν από αυτούς και χωρίς αυτούς», πάλι με αφορμή την απόφαση να καταψηφίσει το Κίνημα το ασφαλιστικό Βρούτση και η οποία απόφαση ανακοινώθηκε από την κυρία Γεννηματά στην προχθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις