Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για κακοκαιρία: «Το επιτελικό κράτος απεδείχθηκε αναποτελεσματικό και ανίκανο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αναδείχθηκε στην πράξη η πλήρης έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών και η ουσιαστική απουσία της Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη συντονισμού με βάση τον Νόμο 4662/2020».

Αυτό σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία και προσθέτει πως τίποτα δεν λειτούργησε.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωση του, χρειάστηκε τελικά μια ολόκληρη εβδομάδα, για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά στη Β. Αττική (ακόμα υπάρχουν προβλήματα).

click4more: Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μήνυμα ομοψυχίας στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (video)

Με βάση αυτή την εκτίμηση το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ανίκανο και αναποτελεσματικό ενώ επισημαίνει πως «η σοβαρή καθυστέρηση της κήρυξης των περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και το απίστευτο κουβάρι των συναρμοδιοτήτων, οδήγησε σε τραγελαφικά φαινόμενα. Όπως και η διαλυτική κατάσταση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του».

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση πως δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και πως «όλοι δηλώνουν πως τα έκαναν όλα καλά και ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους. Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν φτάνει για να καλύψει τη χρεωκοπία στην πράξη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 11