Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Πολύ αργά για μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΚΙΝΑΛ τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Η τραυματισμένη αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη δεν διασώζεται με μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του και σημειώνει πώς στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Προσθέτει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η δημόσια υγεία παραμένει χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «τα επαναλαμβανόμενα λάθη, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις δεν αναχαιτίζουν το κύμα ακρίβειας και εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα».

Υπογραμμίζει δε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι χρήσιμος, ιδού μερικά “συγκεκριμένα” μέτρα:

– Περισσότερα σημεία για δωρεάν τεστ για τους πολίτες ώστε να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

– Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό.

– Μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα.

– Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης και της αξιοπιστίας, που οδηγεί σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331