Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Πολύ αργά για μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΚΙΝΑΛ τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Η τραυματισμένη αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη δεν διασώζεται με μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του και σημειώνει πώς στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Προσθέτει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η δημόσια υγεία παραμένει χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «τα επαναλαμβανόμενα λάθη, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις δεν αναχαιτίζουν το κύμα ακρίβειας και εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα».

Υπογραμμίζει δε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι χρήσιμος, ιδού μερικά “συγκεκριμένα” μέτρα:

– Περισσότερα σημεία για δωρεάν τεστ για τους πολίτες ώστε να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

– Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό.

– Μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα.

– Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης και της αξιοπιστίας, που οδηγεί σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση από την Τουρκία: Οι ελληνικοί χάρτες αλιείας χαράσσουν «φανταστικά σύνορα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «άκυρες» και «χωρίς νομική ισχύ» τις ελληνικές απαγορεύσεις πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, επαναφέροντας τη ρητορική περί παραβίασης της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έλληνας ψαράς
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή οι συμφωνίες με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες
Κατά τη συζήτηση, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης υποστήριξε ότι αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας
Βουλή
Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη και ΠΑΣΟΚ: «Η συμπεριφορά του είναι σύμφυτη με την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της διακυβέρνησης Μητσοτάκη»
Η  Χαρ.Τρικούπη ανεβάζει κι άλλο τους τόνους μετά την επίθεση του υπουργού Υγείας στον Ν. Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Σάντσο Πάντσα κατά των διεφθαρμένων» και «ψεύτη, φαρισαίο, υποκριτή»
Ανδρουλάκης, Χρυσοχοϊδης, Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για το beef Οικονόμου – Σκέρτσου σχετικά με τις «πελατειακές σχέσεις» ψηφοφόρων και βουλευτών: Εγώ είμαι υπέρ του σταυρού προτίμησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, απορρίπτοντας το «τσουβάλιασμα» και επιμένοντας ότι η διαίρεση στο εσωτερικό της ΚΟ δεν προσφέρει τίποτα
Οικονόμου, Μαρινάκης, Σκέρτσος