Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Η σκευωρία της Novartis θα καταπέσει – Η κυβέρνηση «κρύβει» Καμμένο και Πολάκη

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απέκρουσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί επιθυμίας παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση της Novartis.

Ουδέποτε το ΚΙΝΑΛ υιοθέτησε την άποψη περί παραγραφής αδικημάτων που συνδέονται με τη Novartis, δήλωσε κατηγορηματικά ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν θεσμικά και νομικά θέματα, που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ ουδέποτε τα επικαλέστηκε. Η σκευωρία αυτή θα καταπέσει επί της ουσίας και όχι επί τυπικοτήτων ή επί θεσμικού πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «247», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του, όπως και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Αντίστοιχα όμως, κάνουμε σαφές και ότι όποιος έχει συκοφαντήσει θα υποστεί τις συνέπειες όπως ορίζονται βάσει νόμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ας αφήσουμε τις διατυπώσεις και ας περάσουμε στην ουσία της διερεύνησης του θέματος. Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν. Θα πάει μέχρι τέλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ιδίως από τους κατασκευασμένους μάρτυρες. Ένα είναι το σίγουρο: η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν θα σπιλώσει τα πάντα και τους πάντες, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει την ατζέντα κατά την προεκλογική περίοδο και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών απέναντι στα πραγματικά τους προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση η οποία δεν φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή τις δικογραφίες με το αίτημα για άρση της ασυλίας τόσο του υπουργού Παύλου Πολάκη, όσο και του πρώην συγκυβερνήτη και Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και των καταγγελιών του για μίζες από τον Σόρος στον Νίκο Κοτζιά.

«Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος: η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για τη μήνυση του κ. Κοτζιά, που αφορά σε ένα μείζον εθνικό θέμα, η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του κ.Πολάκη για τη μήνυση του κ. Στουρνάρα, που ήταν προγενέστερες του κ. Λοβέδρου. Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη στη Βουλή; Γιατί υπάρχει άλλη ευαισθησία στο θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλη ευαισθησία στα θέματα των κυβερνητικών στελεχών, που ουδείς έχει καταλάβει γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη στη Βουλή», ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Βούτσης να τιμήσει το ρόλο του ως Πρόεδρος της Βουλής και όχι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει στο Κοινοβούλιο όλες τις υποθέσεις, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
4
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 4
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία για το SAFE, η σύσταση για αυτοσυγκράτηση στους «ψευτοπατριώτες» και το «καρφί» στον Φάμελλο
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 59