Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Σκοτωμός» για τις εκλογές – Η πρόταση Καστανίδη και η φράση του Κεγκέρογλου που έφεραν «χαμό»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα σε κλίμα εντάσεων και διαφωνιών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, για την τελική πρόταση που διατύπωσε και εγκρίθηκε η αρμόδια επιτροπή τήρησης του καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές.

Αγκάθι ήταν το αν οι απαιτούμενες 5.000 υπογραφές μελών ή φίλων, που προβλέπει το Καταστατικό, θα ανταποκρίνονται στην πρόβλεψη αυτή ή θα μπορούσαν να μην προέρχονται από μέλη ή φίλους.

Ο Χάρης Καστανίδης πρότεινε να ληφθεί πολιτική απόφαση της ΚΕ ώστε όλα να θεωρηθούν καταστατικά σωστά ή όσοι δεν θα είναι μέλη ή φίλοι να θεωρηθούν ότι πράγματι είναι.

Η πρότασή του θεωρήθηκε αντικαταστατική από τον προεδρεύοντα, Γιάννη Κουτσούκο που δεν την έθεσε σε ψηφοφορία, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τη πλευρά των υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου.kinal

Η πρόταση που εγκρίθηκε

Αντιθέτως, μπήκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η τροποποιημένη πρόταση της ΕΔΕΚΑΠ στην οποία συμπεριελήφθησαν οι ενστάσεις που διατύπωσαν μέλη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αφορούσαν τη συμπλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω του ότι έχει αποβιώσει ένα μέλος της, με στέλεχος προσκείμενο στον κ. Ανδρουλάκη, το να μην πληρώνουν εκ νέου στον Β’ γύρο όσοι ψηφίσουν, πέραν των τριών ευρώ για το Α’ γύρο, και το να μην συμμετέχει στην Εφορευτική Επιτροπή ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής σε κάθε περιοχή.

Τις ενστάσεις αποδέχθηκε η πλευρά της Φώφης Γεννηματά. Παρολαυτά, η πλευρά Ανδρουλάκη απείχε από την ψηφοφορία, και οι υποστηρικτές του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη να είναι μειοψηφία.

Είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές ζυμώσεις καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης που απέβησαν άκαρπες.kinal

«Χαμός» από τη φράση του Κεγκέρογλου

Νωρίτερα ένταση είχε προκληθεί από την αναφορά του γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου ότι οι ευρωβουλευτές δεν συνεισφέρουν στο ταμείο του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενοχλημένος μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εξήγησε τον τρόπο συνεισφοράς των ευρωβουλευτών καθώς διέπονται από διαφορετικό νομικό καθεστώς στο Ευρωκοινοβούλιο απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους στην Ελληνική Βουλή.kinal

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 23
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
45