Πολιτική

Κινέζος Πρόεδρος: Είμαστε στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρόεδρος της Κίνας. «Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας», είπε. Παυλόπουλος: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πλήρη στήριξή του στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην χώρα μας εξέφρασε χωρίς περιστροφές ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκεπτόμενος το Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Σίσσυ.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

kinezosmouseio
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών.

kinezosmouseio

«Το Μουσείο της Ακρόπολης χτίσθηκε για να φιλοξενήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία σύλησε με βάρβαρο τρόπο ο Έλγιν και τα οποία βρίσκονται ακόμη «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο. Όμως η θέση τους είναι εδώ, προκειμένου ο Παρθενώνας να συμβολίζει, σε όλο του το μεγαλείο και στο διηνεκές, από που ξεκίνησε αλλά και που πορεύεται ο Ευρωπαϊκός και ο εν γένει Δυτικός Πολιτισμός. Σας παρακαλούμε, εν ονόματι και του δικού σας μεγάλου Κινεζικού Πολιτισμού, να ενώσετε την φωνή σας, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την ξενάγησή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Κίνας και η σύζυγός του αναχώρησαν για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς η επίσκεψή τους στην Αθήνα έφτασε στο τέλος της.

Αποχαιρετώντας τον Σι Τζινπινγκ στην έξοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε: «Σας προσφέραμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας και μας αφήνετε ένα κομμάτι από την καρδιά σας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας που θα αναπτυχθεί
Θα αναπτυχθεί ειδικός ελληνικός πηγαίος κώδικας με μεταφορά ισραηλινής τεχνογνωσίας - «Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή προσθήκες θα παραμείνουν υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο»
Barak, θόλος, Ισραήλ 21
Παππάς για απουσία Πολάκη από τη ΔΕΘ: «Μην αναζητάτε φουρτούνες εκεί όπου υπάρχει μπουνάτσα» – «Το σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ γερό»
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος απαντά στα σενάρια για τον βουλευτή Χανίων - «Δεν χαμηλώνει ο πήχης των φιλοδοξιών» - Η Novartis και η πρόκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη
Πολάκης και Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Σταθερότητα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου – «Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μπορεί να επιτυγχάνεται με διάλογο» – Γάζα, Κυπριακό, ναυσιπλοΐα και ενέργεια στην ατζέντα - Θερμή υποδοχή στο Ελ Αλαμέιν
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι και Μητσοτάκης
26