Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινούμενη άμμος οι θέσεις των βουλευτών για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Κινούμενη άμμος οι θέσεις των  βουλευτών για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Με κινούμενη άμμο… μοιάζουν οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που παρέχει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά την πρωινή σύμπλευση της Ντόρας Μπακογιάννη με την θετική άποψη που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο θέμα, ήρθε κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και η δήλωση της εισηγήτριας στο νομοσχέδιο της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου που είπε ότι «δεν είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τα διαπιστευτήρια μας για το πόσο προοδευτικοί ή συντηρητικοί είμαστε. Εγώ εκφράζω αυτό που εκφράζει και η βάση της ΝΔ. Στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια ο καθένας θα εκφράσει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει». Σαφής δήλωση, που δείχνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρυτανεύσει η λογική της κομματικής γραμμής αλλά η ψήφος κατά συνείδηση.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου, μάλιστα, μετά τη συνεδρίαση όταν ρωτήθηκε κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν υπάρχει διαφορετική στάση της ΝΔ, επανέλαβε ότι « η θέση της ΝΔ στο άρθρο 8 είναι όχι, αλλά στην Ολομέλεια θα ψηφίσει ο καθένας ότι θέλει…».

Η σημερινή τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννης λειτούργησε προφανώς καταλυτικά σε όσους από την αρχή μέσα στις συσκέψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που είχαν δηλώσει θετική στάση.  Δημόσια διαφοροποίηση όμως σήμερα στην Επιτροπή κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχέδιου και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κομματική αρνητική ψήφο, εξηγώντας με τοποθέτησή του ότι αυτός θα το ψηφίσει.

Ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Λαζαρίδης επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ ως κομματική θέση θα το καταψηφίσουν. Μετά την εσωκομματική τρικυμία που έχει προκληθεί και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με αφορμή το θέμα της ψήφισης του άρθρου 8 του νομοσχεδίου, η εισηγήτρια του κόμματος Εύη Χριστοδουλοπούλου δήλωσε στην Επιτροπή ότι έχει μείνει ικανοποιημένοι και ουσιαστικά αίρονται οι αιτίας των επιφυλάξεων που είχε διατυπώσει ως προς την ψήφιση του άρθρου στην ολομέλεια.

Και εξήγησε πως οι επιφυλάξεις αυτές δεν είχαν να κάνουν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αλλά με τον αντικειμενικό τρόπο που θα γίνονται οι αναδοχές και οι υιοθεσίες μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια διαφθοράς.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις