Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΚΚΕ: Tο σημερινό φιάσκο στην τηλεκπαίδευση δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία” – “Υπήρχαν προειδοποιήσεις”

ΚΚΕ: Tο σημερινό φιάσκο στην τηλεκπαίδευση δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία” – “Υπήρχαν προειδοποιήσεις”

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ για την πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης, κάνει λόγο για φιάσκο που εκθέτει ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι “το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας”. Σε σχόλιό του για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην τηλεκπαίδευση, το ΚΚΕ τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. “

“Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Άρα, η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ’ άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών… “.

Να αφήσει, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι “όλα βαίνουν καλώς” και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για:

– Την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

– Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές.

– Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, που θα στερεί τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην καταγραφεί ούτε μια απουσία στους μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση”, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις