Πολιτική

ΚΚΕ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

“Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης όχι γιατί η κυβέρνηση απέτυχε, αλλά γιατί πέτυχε, γι' αυτό άλλωστε αποσπά τα εύσημα των αγορών, των οίκων αξιολόγησης της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των Ισραηλινών που ματώνουν τους Παλαιστίνιους”, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως πασχίζει για τους πολλούς, όμως βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά” καθώς “η οικονομική σας ανάπτυξη, η καπιταλιστική δηλαδή ανάπτυξη είναι αυτή που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης με αποτέλεσμα όχι μόνο την μη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων”.

Η “δίκαιη ανάπτυξή σας είναι να ματώνουν οι εργαζόμενοι για να κερδίζουν τα αφεντικά” ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τα μέτρα “ανακούφισης” που ανακοίνωσε η κυβέρνηση “είναι άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και στοχεύουν στο να μάθει ο λαός να ζει με λίγα, να χειραγωγηθεί το κίνημα και να συγκαλύπτονται τα σκανδαλώδη προνόμια στο κεφάλαιο”.

[read4more]

Ανέφερε ακόμα ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνεται “αναδιανομή της φτώχειας από τους λιγότερο φτωχούς στους περισσότερο φτωχούς, ενώ μειώνεται η φορολογία στις επιχειρήσεις και επιδοτούνται οι εργοδοτικές, ασφαλιστικές εισφορές”.

ΚΚΕ: Η Ευρώπη των μονοπωλίων

Χαρακτήρισε, αναφερόμενος, σε νέα οδηγία της ΕΕ για την “γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας”, τα “περί δήθεν προστασίας των εργαζομένων”, ως “απόλυτη κοροϊδία” διότι “οι ευρωπαϊκές οδηγίες είναι υποχρεωτικές για τα κράτη – μέλη”.

Πρόσθεσε πως “οι κοκορομαχίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνονται για να συγκαλύψουν τη συμφωνία στην πολιτική που εφαρμόζεται, αφού από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο”.

“Πρέπει να ισχυροποιηθεί σήμερα το αντίπαλο δέος, το ΚΚΕ, για να δοθεί ενιαία απάντηση στον εχθρό του λαού, που είναι τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα”, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, καταλήγοντας στην ομιλία του με αναφορά στη σημερινή ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και λέγοντας πως “με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορούμε να τσακίσουμε το φασισμό και να τον στείλουμε στους υπονόμους της ιστορίας, με πάλη κατά του καπιταλιστικού συστήματος του οποίου παιδί είναι η Χρυσή Αυγή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
9
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 105