Πολιτική

ΚΚΕ: Ε.Ε και κυβέρνηση βαφτίζουν «αλληλεγγύη» την καταστολή και τις απελάσεις μεταναστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη συζήτηση για τους «Πρόσφατους θανάτους στη Μεσόγειο και έρευνα και διάσωση στη θάλασσα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νέου “Συμφώνου για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση”, που ενισχύει την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε ότι «Με το νέο αντιδραστικό «Σύμφωνο για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση» η ΕΕ κι η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά βαφτίζουν «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων στα κράτη-μέλη. Ενισχύεται η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου, ενσωματώνοντας κι επεκτείνοντας την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αφήνοντας άθικτο τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που προμηνύει νέες Μόριες, κλειστές φυλακές, τις οποίες καταδικάζουν με τον αγώνα διαρκείας τους οι νησιώτες, νέες δοκιμασίες και βάσανα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι επαναπροωθήσεις με την εμπλοκή της Frontex, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή προσφύγων και μεταναστών, προκαλούν ερωτηματικά που δεν απαντώνται από το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Frontex, ούτε με «Ομάδες Εργασίας» δήθεν διόρθωσής της, ενώ η δράση της αναβαθμίζεται στρατιωτικά και παραβιάζει το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους να φυλά το ίδιο τα σύνορα του».

Και κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ: «Εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα ΚΥΤ και να μην φτιαχτούν άλλα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου με γρήγορες διαδικασίες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους και να αιτηθούν άσυλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 7
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 17