Κυριακή, 21 Απρ.
13oC Αθήνα

ΚΚΕ για συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις

ΚΚΕ για συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως τα μέττα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι παλιά, γνωστή, δοκιμασμένη αλλά και αποτυχημένη συνταγή.

«Από τη στιγμή που η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, όπως και αντίστοιχες προηγούμενες συναντήσεις, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν ενεργά οι αστικές τάξεις των δυο χωρών, δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους λαούς» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Πολύ περισσότερο» προσθέτει στη συνέχεια, «που το τελευταίο διάστημα οξύνθηκε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ έγινε προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να ανοίξουν ζητήματα, όπως αυτό των ‘νησιών’, της δήθεν ‘τουρκικής μειονότητας’ της Θράκης, της καταπολέμησης της ‘τρομοκρατίας’. Ιδιαίτερα για το τελευταίο αυτό ζήτημα, γεννά ερωτηματικά το τι θα αφορά η συνεργασία των δυο χωρών».

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι ‘τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που αναφέρθηκαν, αποτελούν γνωστή πρακτική, δοκιμασμένη πολλές φορές στο παρελθόν και δεν προδιαγράφουν τίποτε θετικό ούτε για τους δύο λαούς, ούτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κι αυτό δεν αλλάζει, ακόμη κι αν προχωρήσουν κάποιες επιχειρηματικές συμπράξεις και συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών, που θα ωφελήσουν τμήματα του κεφαλαίου και μόνο».

Αναφέρει επιπλέον στην ανακοίνωσή του ότι «ταυτόχρονα, σημειώθηκε η προσήλωση και των δύο στην τήρηση της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες και στον διπλό εγκλωβισμό στα νησιά».

«Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους και έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν να ζουν ειρηνικά και να παλεύουν για το δικό τους μέλλον.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους λαούς των δύο χωρών, στους λαούς της περιοχής και τους καλεί να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις, κατά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που για τους λαούς γεννάει μόνο κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά» καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις