Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

ΚΚΕ: Οι συμφωνίες κυβέρνησης – ΗΠΑ δίνουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του με αφορμή τα 44 χρόνια από την εξέγερση του 1973, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρεται και στην συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στηλιτεύοντας και τις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως «τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, της Νομικής που προηγήθηκε, καθώς και όλης της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας παραμένουν ζωντανά κι επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, προϊόν της οποίας υπήρξε και η στρατιωτική δικτατορία».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι «ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, η μεταφορά “ειδικών όπλων” στον Άραξο, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας».

“Περήφανοι για την συμμετοχή των κομμουνιστών στην αντιδικτατορική πάλη”

Παράλληλα, δηλώνει «περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, όλους εκείνους και εκείνες, που αγωνίστηκαν στην αντιδικτατορική πάλη, δεν λύγισαν στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στις φυλακές, τα στρατοδικεία και τις εξορίες. Η ηρωική στάση του ΚΚΕ σε συνθήκες, που το Κόμμα έδινε παράλληλα τη μάχη ενάντια στη διαλυτική δράση τού οπορτουνισμού, η ανασυγκρότηση των οργανώσεών του, η ίδρυση της ΚΝΕ, αποτέλεσαν παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη».

Το ΚΚΕ, με αφορμή την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξωραΐζει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, κάνοντας λόγο για “κοινές αξίες”, προσβάλλοντας ακόμη και την ιστορική μνήμη, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού μας. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ» προσθέτει.

Να σημειωθεί πως μαζί με την 44η επέτειο της εξέγερσης του πολυχνείου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας “κλείνει” 99 χρόνια ζωής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις