Πολιτική

ΚΚΕ: «Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής»

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» με αφορμή τα όσα συνέβησαν για το Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Click4more: Άγρια επεισόδια στα Προπύλαια – «Κατέβηκαν» οι αύρες για να διαλύσουν την συγκέντρωση του ΚΚΕ (pics, video)

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα» υπογραμμίζει, καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Κωνσταντινόπουλου – Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος προς το συνέδριο
Με το κεφάλαιο αυτό να κλείνει χθες, η Χαριλάου Τρικούπη μετρά πλέον αντίστροφα για το συνέδριο, που ξεκινά σε μία εβδομάδα από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» άμυνας για την Κύπρο ζητούν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι προβλέπει η σχετική ρήτρα
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε η Κύπρος, στη Βρετανική βάση, στις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία
«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων», διαμήνυσε με έμφαση και προς όλους τους τόνους για τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε σχέση με τους Patriot στην Κάρπαθο
Κυριάκος Μητσοτάκης 8