Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΚΚΕ: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Μακρόνησο (pics)

ΚΚΕ: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Μακρόνησο (pics)

Μέσα σε κλίμα δέους και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου μνημείου του ΚΚΕ στην Μακρόνησο.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος τίμησαν τις χιλιάδες ανθρώπων που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Γραμματέα της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλου αλλά και τον Λάζαρο Κυρίτση, πατέρα της γνωστής δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση, ο οποίος ήταν εξόριστος στην Μακρόνησο.


Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος στάθηκε στην αλύγιστη στάση των εξόριστων Μακρονησιωτών, τονίζοντας πως ο αγώνας τους για μια άλλη κοινωνία συνεχίζεται και στο σήμερα.

Την εκδήλωση έκλεισε η συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Κώστα Θωμαΐδη οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από τον δισκο “Καντάτα για τη Μακρόνησο” και “Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι”. Τραγούδια που για πρώτη φορά ακούστηκαν στην Μακρόνησο.

Αξιοσημείωτο είναι πως και οι συμμετέχοντες, τόσο στο καράβι που τους μετέφερε στο νησί όσο και στην εκδήλωση, φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καπετανόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις