Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κλείδωσε” η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας – Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της

αμυντική συμφωνία

Θέμα χρόνου είναι να μπουν οι υπογραφές στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Το πότε θα γίνει αυτό έχει μικρή σημασία: αν δηλαδή η υπογραφή της ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει στις 9, στις 10 ή τις 11 Σεπτεμβρίου, αν θα προηγηθεί της Συνόδου των χωρών του Νότου που θα γίνει στην Κορσική, κατά τη διάρκειά της ή αν θα έπεται. 

Κυβερνητικές πηγές είναι φειδωλές και το μόνο που απαντούν σχετικά με τις ημερομηνίες που ακούγονται ή γράφονται, είναι πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο”.

Το βέβαιο είναι ότι -όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Newsit.gr– το επόμενο Σαββατοκύριακο που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση θα είναι σε θέση να κάνει αναλυτική παρουσίαση της συμφωνίας.

Γιατί η είδηση παραμένει ότι η αμυντική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία έχει αποκρυσταλλωθεί και έχει “κλειδώσει”.

Γνώμονας για την συμφωνία όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες μέρες, είναι “η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων – πάντοτε, βέβαια, εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις