Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (28.08.23). 

Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, της ΕΕ αλλά και του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα τα προηγούμενα 24ωρα.

«Ισχύει η επίσκεψη εργασίας του Γιώργου Γεραπετρίτη στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα,», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν στο Βίλνιους. Η χώρα μας προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα προετοιμαστεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις