Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κλέων Γρηγοριάδης: Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και φώναξε “παραδίνομαι”! [pics]

Κλέων Γρηγοριάδης: Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και φώναξε “παραδίνομαι”! [pics]

«Παραδίνομαι! Παραδίνομαι!». Ο Κλέων Γρηγοριάδης τους άφησε όλους… άφωνους στη Βουλή.

Όσους λίγους βέβαια βρίσκονταν το μεσημέρι της Τρίτης (10.12.2019) στην αίθουσα της Ολομέλειας και είδαν τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 να ανεβαίνει στο βήμα και να σηκώνει τα χέρια του, λέγοντας «παραδίνομαι». Ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Κλέων Γρηγοριάδης να διαμαρτυρηθεί για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης απευθύνθηκε μάλιστα ειδικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως είπε πριν σηκώσει τα χέρια του σε στάση «παράδοσης», βάζοντάς τα και στο κεφάλι του για να κάνει πιο έντονη την κίνησή του.

Επτά φορές είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης τη λέξη «παραδίνομαι». Ξεκίνησε κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα και το πήγε… ρολόι, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 τον χειροκροτούσαν.

«Έστω ότι ήμουν αντιεξουσιαστής, έστω ότι ήμουν ταραχοποιός, έστω, ακόμα, ότι είχα προβεί εντελώς αχρείαστα και σε κάποιες έκνομες, παράνομες, πράξεις. Ειλικρινά σας ρωτάω όλους, πόσο ειλικρινά πόσο περισσότερο πιστεύετε ότι θα μπορούσα να παραδοθώ ώστε να σταματήσουν επιτέλους να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ;», είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης ξεκινώντας την ομιλία του.

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί να φωνάζω παραδίνομαι και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος. Γιατί όλη αυτή η αγριότητα. Να τη χαίρεστε, αν είναι αυτή η δημοκρατία σας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις