Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άριστη η σχέση Μητσοτάκη – Σαμαρά – Γιατί πάει Επίτροπος ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Άριστη η σχέση Μητσοτάκη – Σαμαρά – Γιατί πάει Επίτροπος ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας με το θέμα του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ξεκινήσει. Και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το ενδεχόμενο να μετακομίσει στις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει απομακρυνθεί. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποια διαφωνία των δύο ανδρών, αφού οι σχέσεις τους είναι άριστες, αλλά με το γεγονός ότι οι θέσεις των νέων αντιπροέδρων της Κομισιόν έχουν «κλειδώσει». Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει ως προϋπόθεση για να τοποθετηθεί ο κ.Σαμαράς στην θέση του Επιτρόπου και μια θέση αντιπροεδρίας. Όμως οι θέσεις είχε ήδη κλείσει και έτσι, μετά από συνεννόηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήθηκε να μην είναι ο κ. Σαμαράς ο νέος Επίτροπος καθώς ως πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι υπό κάποιον Αντιπρόεδρο κάτι που δεν είναι σωστό για έναν πρώην πρωθυπουργό.

Κρίσιμο θεωρείται και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η Ελλάδα, με τον κ. Μητσοτάκη να επιθυμεί παραγωγικό και όχι να διατηρήσει αυτό της μεταναστευτικής πολιτικής. Υπό αυτό το πρίσμα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Μαργαρίτη Σχοινά.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις