Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΚΝΕ: Ο Τσίπρας έπαθε Παπαγγελή – video

ΚΝΕ: Ο Τσίπρας έπαθε Παπαγγελή – video

Άκρως… καυστική ήταν η απάντηση της ΚΝΕ στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά του ΚΚΕ το βράδυ της Πέμπτης (24.01.2019) κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του και η ολομέτωπη επίθεσή του στο ΚΚΕ προκάλεσαν αίσθηση. Και η ΚΝΕ φρόντισε να μην τα αφήσει αναπάντητα. Δεν χρειάστηκε πολλά: ένα video μισού λεπτού μόνο…

Η νεολαία του ΚΚΕ «πάτησε» στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, που είπε: «Ή εγώ δεν διάβαζα καλά τον Λένιν όταν ήμουν μικρός ή εσείς κάτι δεν κάνετε καλά, διότι η αυτοδιάθεση των λαών και των κινημάτων ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της επαναστατικής αντίληψης του Κομμουνιστικού κινήματος».

Ο τίτλος του video της ΚΝΕ είναι «όταν ο Τσίπρας έπαθε Παπαγγελή». Και ξεκινά με απόσπασμα συνέντευξης που είχε δώσει η Έλλη Παπαγγελή και στην οποία είχε πει: «Εγώ τα διάβαζα όλα. Και Σούπερ Κατερίνα διάβαζα και Αφισόραμα και όλα αυτά. Διάβαζα και τον Μαρξ, διάβαζα και αρχαίους».

Και αφού τελειώνει το απόσπασμα αυτό, μπαίνει εκείνο του Αλέξη Τσίπρα με τον… Λένιν. Και στη συνέχεια μπαίνουν τρία ερωτήματα : «Τι συνέβη τελικά;

Ο Τσίπρας διάβασε λάθος τον Λένιν
Εμείς δεν κάνουμε κάτι καλά
Ο Τσίπρας πήρε σημειώσεις από την Παπαγγελή».

Φυσικά, η ΚΝΕ επιλέγει την απάντηση Νο3…

Όσο για τον Λένιν; Κρατά το κεφάλι του για όσα ακούει…

Δείτε το video

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν θέλω να κάνω κριτική με κέντρο την ιστορία του ΚΚΕ. Να αναφερθώ στο Σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι Κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού. Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη / Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με τις ερινύες σας για όλα αυτά».

Είπε επίσης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ: «Κάθε αριστερός και προοδευτικός πολίτης που βλέπει τις σβάστικες, τους νεοναζί και τους διάφορους συνοδοιπόρους τους, να βιαιοπραγούν, να απειλούν το πολίτευμα, να ανοίγουν κεφάλια φωτορεπόρτερ και 17χρονων παιδιών, να καίνε σπίτια βουλευτών στο όνομα δήθεν της ιστορίας της Μακεδονίας, τι άποψη διαμορφώνει για τους εχθρούς αυτής της Συμφωνίας;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις