Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΝΔ: Ποιός άργησε στην Κ.Ο. – Τι ζήτησε ο Καραμανλής και ποιός χειροκρότησε πρώτος τον Μητσοτάκη!

ΝΔ: Ποιός άργησε στην Κ.Ο. – Τι ζήτησε ο Καραμανλής και ποιός χειροκρότησε πρώτος τον Μητσοτάκη!

Μπορεί τα βλέμματα να ήταν σήμερα στραμμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα έγιναν πριν και μετά την Κ.Ο. της ΝΔ! Γιατί άργησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Που κάθισε; Τι ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής από δυο γυναίκες συναδέλφους του; Ποιός βουλευτής χειροκρότησε πρώτος την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη;

* Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έφτασε από νωρίς στην Βουλή, αλλά μπήκε προ τελευταίος στην αίθουσα της Γερουσίας στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης, νωρίτερα πέρασε και από το καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής για μια χειραψία και σύντονες συνομιλίες με τους συγκεντρωμένους γαλάζιους βουλευτές. Μετά πήγε στο γραφείο του και εισήλθε αρκετά αργοπορημένος στην συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ ήδη είχαν αρχίσει τα δημοσιογραφικά ερωτήματα σχετικά με την αργοπορία του. Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα, μπήκε από την αριστερή είσοδο της Γερουσίας και όχι από την δεξιά όπου ήταν οι φωτογράφοι και κάθισε στην δεύτερη σειρά της αριστερής πτέρυγας των εδράνων δίπλα στον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

* Πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μπήκε και ο Κώστας Καραμανλής και αυτός αρκετά καθυστερημένα από ότι συνήθιζε όλες τις προηγούμενες φορές που από νωρίς προσερχόταν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματος. Ο Κώστας Καραμανλής καταχειροκροτήθηκε και είχε θερμές χειραψίες με όλους τους γαλάζιους βουλευτές πηγαίνοντας να καθίσει στα πίσω έδρανα της κεντρικής πτέρυγας. Η άφιξη του πρώην Προέδρου της ΝΔ συνέπεσε με την προσέλευση της Όλγας Κεφαλογιάννη από την άλλη πλευρά του διαδρόμου στην ίδια σειρά των εδράνων. Παίρνοντας τις θέσεις τους στα έδρανα, όπου ήδη καθόταν εκεί η Έλενα Ράπτη, ο Κώστας Καραμανλής, ζήτησε από την Θεσσαλονικιά πολιτικό να καθίσει ανάμεσα στις δύο βουλευτίνες. Έτσι ο κ. Κώστας Καραμανλής έθεσε εκ δεξιών του την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και εκ αριστερών την Έλενα Ράπτη.

* Στην ακριβώς μπροστινή σειρά από τον Κώστα Καραμανλή, πάντως, συνέπεσε να κάθεται ο Αντώνης Σαμαράς, που έφτασε νωρίς στην συνεδρίαση και κάθισε μαζί με τους βουλευτές Ανδρέα Κατσανιώτη, Θανάση Καββαδά και Χαράλαμπο Αθανασιάδη. Ο κ. Σαμαράς ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος, έντονα χαμογελαστός και με διάθεση για «πειράγματα» και αστεϊσμούς με πολλούς βουλευτές.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης συνοδευόμενος από το νέο γενικό γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα και τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος και τον προσφώνησε. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ήταν αρκετά συγκινημένος κάτι που το έδειξε όταν στο πρώτο δυνατό, παρατεταμένο και ορθίως χειροκρότημα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, όχι μόνο η συγκίνηση «γράφτηκε» στο πρόσωπό του αλλά τους είπε το δικό του «ευχαριστώ» με μια διπλή επαναλαμβανόμενη κίνηση του δεξιού του χεριού προς την πλευρά της καρδιάς του.

* Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επέλεξε και ζήτησε να καθίσει στα έδρανα όπου καθόντουσαν οι δημοσιογράφοι. Έτσι, είπε αστειευόμενος προς τους συναδέλφους του βουλευτές, «εγώ από την πρώτη στιγμή επιλέγω να καθίσω στην “καρδιά” του ναρκοπεδίου…»

* Πρώτος πάντως, σαν ελατήριο, σηκώθηκε και χειροκρότησε μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος που καθόταν δίπλα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και είναι γνωστό ότι έδωσε «δυνατό» αγώνα κατά την προεκλογική περίοδο για τον Βαγγέλη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε