Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κόκκινα δάνεια: Πανηγυρίζει το Μαξίμου – Για εξαπάτηση μιλά η ΝΔ

Κόκκινα δάνεια: Πανηγυρίζει το Μαξίμου – Για εξαπάτηση μιλά η ΝΔ

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την συμφωνία που επετεύχθη για τα κόκκινα δάνεια με τους δανειστές. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές με την ρύθμιση προστατεύεται το 60% την ώρα που όπως ισχυρίζονται, οι δανειστές είχαν πρόταση για ποσοστό κάλυψης και προστασίας μόλις 16%.

Όπως λένε επίσης, το 25% προστατεύεται χωρίς κριτήρια και το 35% επιπλέον προστατεύεται με όρους ανάλογους με εκείνους του νόμου Κατσέλη.

Καταλήγουν ότι η πρώτη κατοικία σε μεγάλο ποσοστό προστατεύεται την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διαπραγματεύονταν την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την παραχώρησή τους στα distress funds.

Απαντώντας η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες, λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Το Σεπτέμβριο, εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως “δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.”
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί. Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε