Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κόλαση με το όριο ηλικίας των δικαστών – Διχασμένο το υπουργείο Δικαιοσύνης

Κόλαση με το όριο ηλικίας των δικαστών – Διχασμένο το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το θέμα του αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανωτέρων δικαστών και εισαγγελέων εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ανέφερε σήμερα πως πρόκειται να οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου είναι έτοιμη.

Και μπορεί η σημερινή προγραμματισμένη για το ζήτημα συνεδρίαση της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να αναβλήθηκε από την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστήριου, Βασιλική Θάνου με την αιτιολογία ότι δεν ήταν έτοιμη η εισηγήτρια ωστόσο σήμερα δεκαπέντε ανώτατοι εισαγγελείς ζητούν με γραπτό αίτημά τους προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου τη σύγκληση της δικης τους Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο που υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες ανώτατους Εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος ,που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.Επιπλέον επισημαίνουν ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Διαφοροποίηση Παπαγγελόπουλου από Κοντονή!

«Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα, ούτε να αδικήσει τους δικαστικούς λειτουργούς. Παρακολουθεί και μελετά με πολλή μεγάλη προσοχή το θέμα του ορίου ηλικίας των δικαστών και εισαγγελέων και θα διερευνήσει εξονυχιστικά, όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και νόμιμη λύση του θέματος».

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στα Παραπολιτικά δείχνει ξεκάθαρη διαφοροποίηση από όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά από επίσκεψη στον Αρειο Πάγο. Ο υπουργός απέκλεισε αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε