Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόλαση στη Βουλή! «Είσαι θρασίμι!» φώναζε ο Κεγκέρογλου στον υφυπουργό Ναυτιλίας

Κόλαση στη Βουλή! «Είσαι θρασίμι!» φώναζε ο Κεγκέρογλου στον υφυπουργό Ναυτιλίας

Άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε… οι απαντήσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού στο ερώτημα γιατί δεν ασκήθηκε πειθαρχικός έλεγχος στο ανακριτικό λιμενικό υπάλληλο κ. Xριστοφοράκο για τις συνομιλίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση “Noor 1”.

O υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για το πώς είναι δυνατόν να μην έχει ζητήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, έριξε την «μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας «λυπάμαι κύριε Παπαθεοδώρου για όσα δεν είπατε… δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής που στέλεχός της είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε… Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν γνωστά πρόσωπα και φίλοι γνωστών μιντιαρχών…» και το ολοκλήρωσε την «εκτροπή» με μια επίθεση στον παλαιοκομματισμό λέγοντας ότι τα δύο κόμματα χρησιμοποιούν την υπόθεση γιατί «μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασοδάνεια στο κόμμα σας… Μετά τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο πρώην πρόεδρος ΕΕΣ και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για τους υπουργούς σας … Μετά τα όσα προκύπτουν για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η δική σας ενασχόληση είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα…» και κατέληξε «εσείς είστε μάλλον με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων… Έχετε πρόβλημα για την άνοδο του Χρηματιστηρίου και το ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα…»

Η επίθεση αυτή από τον υφυπουργό Ναυτιλίας έγινε εκ του ασφαλούς καθώς δεν είχε από τον ΚτΒ δικαίωμα να του ανταπαντήσει ο κ. Θ.Παπαθεοδώρου και έτσι ανέλαβε να αντικρούσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου που η συζήτηση της δικής του επίκαιρης ερώτησης στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ακολουθούσε.

Έτσι, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ξεκίνησε να απαντά στον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό λέγοντας: «έχω μια άλλη ερώτηση προς τον κ. Νίκο Παππά αλλά προηγουμένως κάποιος που τον ανταγωνίζεται στη μαύρη προπαγάνδα δεν απάντησε σε τίποτα και είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις…».

Εκείνη όμως την στιγμή ο υφυπουργός Ναυτιλίας σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα για να αποχωρήσει καθώς δεν είχε άλλη επίκαιρη ερώτηση να απαντήσει και δείχνοντας ότι δεν επιθυμούσε να ακούσει τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτή η συμπεριφορά του κ. Σαντορινιού εξόργισε τον Βασίλη Κεγκέρογλου που είπε «είσαι θρασίμι… ε, θρασίμι… άντε να πας στο βούρκο σου…»

Στην διένεξη και την υπόθεση έτσι μοιραία ενεπλάκη και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς που θέλοντας να αποφορτίσει την κατάσταση αρκέστηκε να πει μόνο πως «στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην σας ενδιαφέρει η προσπάθεια που κάνει η πολιτεία για βρει ποιος ήταν ο “μαγκίτης “ που οργάνωσε τη μεταφορά.. Γιατί αυτό είναι το μείζον…».

Νωρίτερα πάντως ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατά την ανάπτυξη της επίκαιρής του ερώτησης είχε κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για αδράνεια στο να κινήσει την διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου εναντίον στελέχους του, που φέρεται να εκβίαζε τον ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών. Ο ανακριτικός υπάλληλος, είπε, φέρεται να υπόσχεται να μεσολαβήσει για να τύχει των ευεργετημάτων του νόμου, αν καταθέσει στην κατεύθυνση που ο ίδιος θέλει. Και υπόσχεται παρέμβασή του στο Εφετείο αναστολών, ενώ διατείνεται ότι αν λάβει αυτός την κατάθεση του κρατουμένου θα πάει αυτός στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοντονή. Και ρώτησε με τίνος εντολή ενεπλάκη ο υπαξιωματικός στην όλη υπόθεση, από πότε ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «για την παράνομη αυτή δραστηριότητα» και αφότου ενημερώθηκε, ποια πειθαρχική διαδικασία κίνησε εναντίον του και από πότε; 

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε στον βουλευτή πως σύμφωνα με τον Κώδικα Ναρκωτικών, οι εκθέσεις ένορκης εξέτασης μάρτυρος στέλνονται προς τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών και λαμβάνουν γνώση μόνον τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ή Δικαστηρίου, τα οποία εξετάζουν αυτεπαγγέλτως την χορήγηση ή μη των προβλεπόμενων ευεργετημάτων του νόμου. «Βάσει αυτής δεν μπορεί να έχει κανείς άλλος γνώση, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει η ανάκριση», εξήγησε ο κ. Σαντορινιός. Προσέθεσε δε ότι μετά την  μήνυση του Ευάγγελου Μαρινάκη ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, η οποία εκτελείται από εισαγγελέα Εφετών, η ηγεσία του υπουργείου εγγυάται ότι όσα στοιχεία ζητηθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, θα χορηγηθούν άμεσα και πλήρως. Εφόσον δε, κατά την διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο, τότε θα παραγγελθεί άμεσα ενώ αν διαπιστωθεί, από την δικαστική έρευνα, οποιαδήποτε πειθαρχική παράβαση διαπιστωθεί αυτή θα ελεγχθεί άμεσα» και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι «μια ένορκη διοικητική εξέταση, θα μπορέσει να δώσει στοιχεία τέτοια και περισσότερα από τον εισαγγελέα Εφετών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε