Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κομισιόν: Εμείς δε ζητήσαμε να κλείσει η ΕΡΤ

Κομισιόν: Εμείς δε ζητήσαμε να κλείσει η ΕΡΤ

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση ξεκαθάρισε η Κομισιόν, διαψεύδοντας πως ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Η Κομισιόν δεν επεδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί την εξουσία της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την διαχείριση του δημοσίου τομέα. Η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να κριθεί στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα», αναφέρεται σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η Κομισιόν καταλαβαίνει τη δύσκολη θέση των εργαζομένων της ΕΡΤ και περιμένει πως οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα γίνουν σε πλήρη συμφωνία με το ισχύον νομικό πλαίσιο», τονίζεται.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «υποστηρίζει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και καταλήγει χαιρετίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα δημόσιο μέσο, που θα είναι και οικονομικά βιώσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι ΟΛΟ το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ – Θα έχει 1000 έως 1200 άτομα προσωπικό – Κυβέρνηση: αν δεν ψηφιστεί πάμε σε εκλογές

Τελεσίγραφο εταίρων σε Σαμαρά: Ανοίξτε την ΕΡΤ και τότε συζητάμε

Κεδίκογλου: Η ΕΡΤ ήταν ένα αυτοκίνητο που χρειαζόταν ρεκτιφιέ!

Τσίπρας σε Παπούλια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας…

Ραντεβού στο Ραδιομέγαρο – Συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ

Ακούστε ζωντανά ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Ποιοί ραδιοφωνικοί σταθμοί “έσπασαν” την απεργία της ΕΣΗΕΑ λόγω ΕΡΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε