Πολιτική

Κομισιόν: Εθνική αρμοδιότητα οι τηλεοπτικές άδειες

Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών είναι εθνική αρμοδιότητα, υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, σχετικά με το θέμα, υπενθύμισε τη θέση της Επιτροπής, ότι υπάρχουν δύο «διαφορετικές διαδικασίες» και πως η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεποινωνιών.

Για την πρώτη διαδικασία, σημείωσε, ότι «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές». Επίσης, ανέφερε ότι «ακόμα και όταν πρόκειται για τομείς εθνικής αρμοδιότητας, οι αρχές που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό αναφέρθηκε ο επίτροπος Έτινγκερ στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στον γερμανικό Τύπο.

Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν αποσταλεί κ. Έτινγκερ, για τις οποίες έκανε λόγο στη χθεσινή συνέντευξη. Τέλος, σημείωσε πως η δεύτερη διαδικασία, η οποία βρίσκεται «σε εξέλιξη» αφορά «την αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα, για τα οποία ο επίτροπος Έτιγνκερ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους ώστε να καταστεί σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις
Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία - Στην ατζέντα Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
Ο Μάρκο Ρούμπιο αποθέωσε την Ελλάδα στην ομιλία του στην Πνύκα: «Οι Έλληνες δεν διαμόρφωσαν απλώς την ιστορία, μας χάρισαν την ιστορία»
Σε μία παρέμβαση με έντονο ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας ως την πρώτη ολοκληρωμένη έκφραση των χαρακτηριστικών που έμελλε να καθορίσουν τη Δύση: Την περιέργεια, το θάρρος, τη φιλοδοξία και ένα ανήσυχο πνεύμα εξερεύνησης και ανακάλυψης του αγνώστου
Mark Schiefelbein
10
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ για να ενώσω την προοδευτική παράταξη» – Άνοιγμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις
«Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω, αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει ξανά με την ψήφο του θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, ριζοσπαστική με ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας 6