Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κομισιόν για Πολάκη – Στουρνάρα: Σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών – Τα υπόλοιπα στον… Ντράγκι

Κομισιόν για Πολάκη – Στουρνάρα: Σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών – Τα υπόλοιπα στον… Ντράγκι

Σεβασμό στην ανεξαρτησία των κεντρικών Τραπεζών ζήτησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς όταν ρωτήθηκε, στην ενημέρωση της Τρίτης (19.02.2019) για τις εξελίξεις στην υπόθεση Στουρνάρα – Πολάκη.

«Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στα καθήκοντά τους», απάντησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει τη φερόμενη ηχογράφηση συνομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Στην ερώτηση αν η υπόθεση εγείρει θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και αν η Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, μπορεί να κάνει κάτι επ’ αυτού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται στους τομείς της αρμοδιότητας της ΕΕ, όπου οι Συνθήκες της το επιτρέπουν.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δε, παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήτες τους αποτελούν μέρος του ευρωσυστήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις