Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κομισιόν: Χωρίς πρόοδο δεν γίνεται Eurogroup

Κομισιόν: Χωρίς πρόοδο δεν γίνεται Eurogroup

Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μη γίνει Eurogroup για την Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη. Όλα παραμένουν ρευστά και όλα θα κριθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Αυτό επανέλαβε τη Μεγάλη Δευτέρα (25.04.2016) κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφος η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράικχαρντ. Όλα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο που θα σημειώσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε ό,τι είπε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη στο Άμστερνταμ, όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Ελλάδα η λήψη, με νόμο, έκτακτων προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που δεν «πιάσει» το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% το 2018: πως το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα θα γίνει μόνο αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup του Άμστερνταμ αν υπάρξει επαρκής πρόοδος θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup», τόνισε η Ανίκα Μπράικχαρντ, που δεν έκανε καμία αναφορά στο είδος των προληπτικών μέτρων που καλείται να πάρει (και να ψηφίσει) η Ελλάδα.

Είπε όμως ότι τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι δικλείδα ασφαλείας για τους πιστωτές αλλά και τους επενδυτές. Και επεσήμανε ότι είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσει για λεπτομέρειες όσον αφορά στο πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε