Πολιτική

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Είμαι χαζομπαμπάς και δεν το μετανιώνω

«Η αυστηρή, συγκρουσιακή στάση που µου καταλογίζουν στις δημόσιες εμφανίσεις µου πάει περίπατο όταν είμαι μαζί της» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έδωσε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» και στη Σάσα Σταμάτη και μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για την κόρη του, Δανάη και πως του αρέσει πολύ να περνά χρόνο μαζί της όταν δεν βρίσκεται στο υπουργείο και στον στίβο της πολιτικής.

Η κόρη σας είναι πλέον 2 ετών, σωστά; Προλαβαίνετε να τη βλέπετε;

Μου φαίνεται απίστευτο που έφτασε 2 ετών και ξεκίνησε παιδικό σταθµό! Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και νιώθω ότι χάνω στιγμές που δεν ξαναγυρνούν. Οπότε κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου επιλέγω να το περνάω µαζί της ποιοτικά. Εχω πάρει την απόφαση τουλάχιστον δύο βράδια μέσα στη βδομάδα να την κοιμίζω εγώ, ένα πρωί να την πηγαίνω εγώ στον παιδικό σταθμό και μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνουμε πολλά πράγματα μαζί.

∆εν θέλω να περάσουν τα χρόνια και να συνειδητοποιήσω ότι δεν έζησα μαζί της τις πιο όμορφες στιγμές της παιδικής ηλικίας. Ξέρω ότι αυτή η επιλογή λειτουργεί εις βάρος των πολιτικών υποχρεώσεων. ∆εν είναι λίγες οι φορές που θα µε παρεξηγήσουν άνθρωποι επειδή δεν βρέθηκα σε κοµµατικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Πιστεύω όμως ότι κάθε νέος πατέρας, κάθε γονιός θα µε καταλάβει, γιατί νιώθει το ίδιο.

Τι σας αρέσει να κάνετε µαζί;

Κάθε εβδομάδα κάνουμε κάτι καινούργιο. Η ∆ανάη είναι στη φάση που οτιδήποτε δει ή ακούσει γύρω της το επεξεργάζεται και θέλει να πειραµατιστεί. Είτε αυτό είναι ένα παιχνίδι είτε «δουλειές» στο σπίτι, που της αρέσουν πολύ, είτε βόλτες σε καινούργια μέρη, που δεν έχει ξαναδεί. Κάθε φορά που µαθαίνει µια καινούργια λέξη ή φράση, το συναίσθημα είναι μαγικό.

Προσπαθώ να την κρατάω µακριά από πολλές οθόνες και φυσικά να αφήνω και το δικό µου κινητό στην άκρη όταν δεν υπάρχει κάτι επείγον στη δουλειά. ∆εν τα καταφέρνω πάντα. Οπότε δεν µπορώ να σου πω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριµένο και επαναλαµβανόµενο, διότι ξέρει πλέον ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα σκεφτούµε κάτι που δεν έχουµε ξανακάνει. Αλλωστε, όπως όλες οι γυναίκες, βαριέται εύκολα!

Είστε αυστηρός µαζί της ή χαζοµπαµπάς;

Χαζοµπαµπάς και δεν το µετανιώνω! Η αυστηρή, συγκρουσιακή στάση που µου καταλογίζουν στις δηµόσιες εµφανίσεις µου πάει περίπατο όταν είµαι µαζί της. Το χαίροµαι όσο µπορώ, µε κάνει ευτυχισµένο να τη βλέπω να χαµογελάει. Και όταν κάνει µια ζηµιά ή κάτι λάθος, προτιµώ να της εξηγήσω το γιατί µε απλά λόγια, που ίσως καταλαβαίνει, ίσως και όχι. Με ενδιαφέρει να νιώθει ότι µπορούµε να τα συζητάµε όλα στο µέλλον. Μακάρι να τα καταφέρω.

Θέλετε να µεγαλώσετε την οικογένειά σας;

Τα παιδιά είναι ευτυχία. Ο ερχοµός ενός δεύτερου, τρίτου, ακόµα και τέταρτου παιδιού θα µας έκανε πολύ χαρούµενους, αν µας τα φέρει ο Θεός και η ζωή. Αυτά όµως, όπως ξέρουν όλα τα ζευγάρια, δεν τα προγραµµατίζεις. Αισθανόµαστε πλήρεις µε ό,τι έχουµε σήµερα. Από εκεί και πέρα, ό,τι έρθει στη ζωή θα µας κάνει ακόµα πιο χαρούµενους µε την Ελένη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδεία Ανδρουλάκη στην Κρήτη μετά τη «μουρμούρα» για το «παρών» στην τροπολογία Πλεύρη για τους μετανάστες
Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με βουλευτές θα βρεθούν στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Ώρα αποφάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Διχασμένοι οι βουλευτές της ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη
Στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ το κλίμα, σε μεγάλο ποσοστό, είναι υπέρ των θέσεων του Μ. Βορίδη - Αντίθετα για τον Λ. Αυγενάκη, υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που εκτιμούν ότι «πλήγωσε την παράταξη»
Αυγενάκης και Βορίδης 3
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 46
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 36