Πολιτική

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Το τελευταίο αντίο στον τελευταίο των μεγάλων – Συγκλονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη

- Στις 07:00 έφτασε στη Μητρόπολη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
- Καλυμμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
- Τον υποδέχτηκε τιμητικό άγημα
- Συγκινεί η Ντόρα Μπακογιάννη, δάκρυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στην εκκλησία
- Σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 η σορός του, κόσμος ήδη στις ουρές για να αποχαιρετίσει τον πρώην πρωθυπουργό
- Στις 15:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία
- Με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά και αύριο θα ταφεί δίπλα στη Μαρίκα του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στη Μητρόπολη Αθηνών από πολύ νωρίς το πρωί καθώς περιμένουν να φτάσει το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα. Παρούσα από την πρώτη στιγμή, με τον πόνο αποτυπωμένο στο πρόσωπό της, η πρωτότοκη κόρη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εξόδιο ακολουθία. Μετά την κηδεία, που θα γίνει με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού αλλά η οικογένεια ζήτησε να μην γίνει δημοσία δαπάνη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας κι από εκεί, με C-130 στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη. Ο πόνος “ζωγραφισμένος” στο πρόσωπό της. Χαιρετούσε όσους την πλησίαζαν, όμως δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Λίγο πριν από τις 07:00 έφτασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους. Στάθηκε δίπλα στις αδερφές του, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα. 

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στη Μητρόπολη περίπου στις 07:00. Το φέρετρο καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Άγημα απέδωσε τιμές και υπό τους ήχους της μπάντας, μπήκε στο ναό. Δίπλα δίπλα, η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα, ο Κυριάκος συνόδευσαν στον πατέρα τους στο εσωτερικό του Ναού.

Εκεί και τα εγγόνια του, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και όχι μόνο. Σιγά σιγά ο κόσμος αυξάνεται αφού μετά το τρισάγιο, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσητάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όταν η σορός μπήκε στο ναό, η οικογένεια πήρε τη θέση της. Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν μπορούσε να σταθεί, εξαιτίας και του προβλήματος στο πόδι της που την αναγκάζει να περπατά με πατερίτσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συγκράτησε τα δάκρυά του βλέποντας μπροστά του το φέρετρο του πατέρα του.

Στο μεταξύ, ουρές σχηματίζονται ήδη από τον κόσμο που θέλει να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πάνω από 3.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για να γράψουν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών έχει επισκεφθεί το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
37
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 36
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος